1 post / 0 nieuw
Verstand kiezen laten trekken en veel napijn
bjornekkel
Offline
Laatst gezien: 10 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 02/29/2020 - 19:40
door bjornekkel za, 02/29/2020 - 20:00
#1

Hallo,

Ik heb 31 januari 2020 mijn gebit laten renoveren en mijn verstandskiezen laten trekken (onder narcose). Na de behandeling helemaal geen pijn gehad, kreeg ibuprofen (oplosbaar) mee en een antibiotica. Ik heb de kuur afgemaakt en ben op controle geweest. De eerste weken ging het allemaal goed, zo leek het. Totdat het afgelopen week erg pijn begon te doen en zag ik dat de wond waar mijn verstandskies zat, rechtsonder nog open was. De rest is allemaal bijna dicht. Ik verwachtte dat de 'open wond' zoveel pijn deed, maar de tandarts zei dat ik een klein oppervlakkig gaatje in mijn achterste kies had, en dat de wond er best goed uit zag. Hij heeft hem nog even doorgespoeld en er kwam niet zo heel veel rotzooi uit, dit houd ik zelf ook bij met een spuitje met (lauw) zoutwater. We gingen het weekend in en de tandarts had geen ruimte meer om het kleine, oppervlakkige gaatje te kunnen dichten. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg ik zoveel last er van..dat ik dat dit moet morgen opgelost worden. Ik heb alle moed bij elkaar verzameld om naar de weekend tandarts te gaan (andere tandarts). Daar hebben ze het even na gekeken en het gaatje gevuld! Ik dacht er vanaf te zijn.... Totdat de verdoving uitgewerkt was, toen kwamen dezelfde symptomen weer terug.
Ik denk bij mij zelf dat het aan de wond ligt van het trekken van de verstandskies rechtsonder, het is een stekende pijn die komt en gaat. Bij het drinken/spoelen met koud water heb ik er helemaal geen last van en trekt de pijn ook weg, voor even. Ik blijf nu maar met koud water/ranja de pijn 'bestrijden'. De symptomen lijken erop dat het tijd is voor een wortelkanaalbehandeling, maar de weekend tandarts heeft al mijn andere tanden/kiezen gecontroleerd in het gebied waar de pijn is, en dat blijkt allemaal goed er uit te zien.
De pijn is nu soms zo heftig dat ik echt even niet meer weet wat ik moet doen, na het slikken van alle pijnbestrijdingsmiddelen (paracetamol en ibuprofen).

Herkent iemand dit probleem? Ik zit onderhand al vanaf de tweede week van het nieuwe jaar met continu mondpijn, soms matig maar nu vaak heftig..
Ik denk zelf dus dat het de wond is van het trekken, maar de tandarts zegt dat de wond er redelijk goed uit ziet, ze zag wel dat het een beetje geïrriteerd was, maar geen reden dat dat juist zo'n pijn zou geven.

Ik hoop dat iemand me kan helpen met iets of ook zoiets heeft meegemaakt, alvast bedankt en hoor het graag.

Groetjes,
Bjorn

------
EDIT

Ik ben vandaag 02-03-2020 weer naar de tandarts gegaan omdat de pijn zo hevig is, dat het niet meer te bestrijden is met paracetamol en- of ibuprofen.
De tandarts heeft een aantal testjes uitgevoerd bij mijn andere tanden met een koud watje, en deze was negatief. Hier trok de pijn bij elke tand snel weg.. De tandarts heeft de wond van de verstandskies weer open gemaakt en iets biologisch erin gestopt wat het helen sneller moet gaan laten verlopen.

Hoop dat het nu snel beter gaat, en of het uberhaupt beter gaat.. Ga aanstaande vrijdag op vakantie.