'verspringende' pijn in linker boven en onderkaak

Author:
Timelord
Posted:
zo, 09/04/2011 - 06:23
Hallo,
sinds een paar dagen ervaar ik zeurende pijn in de kiezen/tanden aan de linkerkant van mijn mond. Dit is zowel boven als onder. Mijn linkerwang voelt ook stijf, en ook daar heb ik vaak erge pijn. Meestal zit de pijn op een bepaald moment op een klein plekje. Als ik over mijn tanden/kiezen en tandvlees wrijf verdwijnt de pijn daar, maar komt weer elders op. Kortom, ik heb altijd wel ergens pijn.
De pijn is nu zo heftig dat ik niet goed kan slapen. Vandaar ook deze post op dit tijdstip. Ik heb gemerkt dat de pijn wanneer ik ga liggen het grootst wordt (waarschijnlijk omdat ik dan met mijn schedel tegen mijn kussen aan druk). Wanneer ik loop is de pijn (bijna helemaal) weg en wanneer ik zit is de pijn gemiddeld.

Ik heb mijn gebit ook eens goed bekeken, en nu zie ik in ieder geval helemaal achteraan mijn linker-onderkaak een flapje tandvlees over mijn kies zitten, en dat flapje zit los. Ik heb dat flapje ooit eens laten verwijderen bij de kaakchirurg, maar is nu blijkbaar weer aangegroeid. Als ik eronder poets komt er veel bloed uit en dit verlicht de pijn op die plek. Mijn verstandskiezen zijn nog niet doorgekomen (ik ben 23) maar ik vraag mij af of deze nu eindelijk willen komen? Is het mogelijk dat ze zodoende op mijn kiezen duwen, en zo deze heftige pijn veroorzaken in dit gedeelte van mijn gebit?

Voor zover ik kan opmaken zit er geen ontsteking, maar voor het gebied onder het flapje kan ik dit niet zin. Wel zit er wat tandsteen merkte ik op, dus het zou zomaar onstoken kunnen zijn. Krijg je dan ook een zeurende pijn door de helft van het gebit?

Uiteraard bel ik maandagochtend direct voor een consult bij mijn tandarts, want deze pijn is bijna niet uit te houden en slapen gaat dus heel moeilijk. Graag laat ik een foto maken om te zien hoe het met mijn verstandskiezen zit namelijk.
Timelord

Vandaag was de pijn nagenoeg weg en dus flink minder. Vandaar dat ik nog niet de tandarts heb gebeld, maar nu, vanavond ging ik op bed liggen en vrij snel kreeg ik een helse pijn. Niet in de tanden of kiezen, ook niet met bijten, maar echt in de kaak of het tandvlees. Op 1 plekje kan ik wat geirriteerd tandvlees waarnemen, en zoals eerder gezegd bij mijn achterste kies ook (het bloeden is gestopt) maar voor de rest is alles clean. Toch heb ik pijn op plekken door mijn gehele linkergebit en ik snap niet waarom.

Aangezien ik nu weer niet kan slapen en de pijn zo erg is neem ik wat paracetamol om zo proberen de nacht door te komen. Morgen wordt het echt bellen en zsm een afspraak te maken, want dit houd ik niet lang meer uit zo.

Wat kan nu opeens zulke pijn opleveren vraag ik mij af??
di, 09/06/2011 - 00:21 Permalink
Timelord

Okay, vandaag bij de tandarts geweest en er is niets bijzonders waar te nemen, behalve een kleine ontsteking. De foto liet helemaal geen M3 zien dus dat is het niet.
De tandsteen is verwijderd en ik heb brufen gekregen.

Vandaag is de pijn minimaal, dus ik hoop dat de ontsteking bijna voorbij is en anders heb ik de pijnstillers zodat ik kan slapen.
wo, 09/07/2011 - 12:11 Permalink
Timelord

Pijn is dus niet voorbij gegaan en is dit weekend onverdraagbaar geworden, ook met brufen 600mg. Dus op naar de spoeddienst!
Kies open, pus eruit... alles duidelijk. 3 kanalen opgeschoond + noodvulling en natuurlijk een heerlijke verdoving die nog werkt. Brufen is al voor de behandeling geslikt en ik heb nog gelukkig genoeg voor de komende 2-3 dagen mocht dat nodig zijn.

Dus tjah... foto liet niks bijzonders zien dan een hele diepe vulling die alles dus heeft veroorzaakt...
zo, 09/11/2011 - 14:28 Permalink