Vermoeden chronische ontsteking 'maar ze kunnen niks vinden'

Author:
ah74
Posted:
ma, 04/24/2017 - 09:16
Hallo,

Graag leg ik de het volgende voor:
Ik heb inmiddels flink wat wkb's gehad, boven en onder. Sommigen zijn zelfs opnieuw gedaan omdat ze niet goed waren (niet het volledige kanaal gevuld).
Sinds die serie behandelingen in een aantal jaren heb ik vaak hoofdpijn in het gebied van mijn sinussen, gezwollen lymfeklieren in mijn nek (onder de nekspier) , soms een ontstoken smaak ik mijn mond of onprettige geur en bovendien produceert mijn neus met enige regelmaat een 'prop' die soms droog is en soms groot, stevig (en dan zie ik ook bloed, en beetje wittig, ruikt soms niet en soms wel ontstoken geur) maar altijd zit er (opvallend!) in het midden een perfect cirkeltje van ongeveer 1mm (iets kleiner). Die passeert voorlangs en soms via de keel.
Er is ook ooit een apexresectie gedaan op een kies boven waar een staafje, nog uit begin van deze eeuw (die behandeling wordt niet meer zo gedaan) dat uit de wortelpunt stak, is afgezaagd door de kaakchirurg. Dus dat zou dat cirkeltje kunnen verklaren (als daar nog een stuk in zit) of een rubberen vulstaafje van het wortelkanaal steekt uit in de holte. (Of iets wat ik niet snap ;-)

Op rontgenfoto's is ook te zien dat mijn bovenkaak smal is, dwz al snel overgaat in neusholte.
De volgende onderzoeken zijn gedaan:
Rontgenfoto's: niet echt iets op te zien.
mri: niet echt iets op te zien
neusendoscopie: niet echt iets op te zien (maar ik neem ook aan dat je daarmee niet het stuk van de wortelpunten kunt bekijken?)
Onlangs had ik bijvoorbeeld ook een soort neuralgische hoofdpijn-aanval en toen voelde met name die kies waar ooit een apexresectie op gedaan is zeer pijnlijk.
Ik heb verder geen last van acute ontstekingen of pijn. (Die heb ik allemaal al gehad ;-)

Ik wil hier opnieuw werk van maken medisch gezien, hier zit iets niet goed, maar wat voor soort onderzoek is hier nu nog voor mogelijk?
Mijn hypothese is een wortelpunt die in de sinus steekt, ontsteking veroorzaakt.
Is een second opinion de weg? Een ander soort scan of test?
Of gewoon alles laten trekken? ;-)
Ik word inmiddels een beetje weggezet als iemand die angstig is en dat op haar gebit projecteert maar ik vind deze combinatie van symptomen echt niet normaal.
Ik heb wel foto's van dat 'product' dat uit mijn neusholte komt maar die zet ik liever niet op het forum.

Ik ben heel benieuwd wat hier mogelijk is.
vV

je hebt dezelfde vraag in 2015 gesteld. Wat is er sindsdien gebeurt? (mn mbt gegeven advies ). Is er serieus gekeken naar wellicht myogene klachten /overbelasting door knarsen?

Ik kom eigenlijk op basis van de gegeven informatie, die in essentie niet verschilt van 2015, niet verder dan advies verwijzing CBT.
ma, 04/24/2017 - 13:08 Permalink