verkleuren tanden

Author:
gerda
Posted:
ma, 06/10/2002 - 15:33
hallo ik heb last van terug getrokken tandvlees en nu zijn mijn tanden aan het verkleuren net onder mijn tand vlees en dat vind ik heel erg ik durf geeneens meer te lachen ik ben naar de tandarts geweest en hij zegt daar kan niks aan gedaan worden anders worden je tanden heel gevoelig dus nu is mijn vraag kan er echt niks aan gedaan worden wie kan mij helpen.
de digitale tandarts

Als het tandvlees zich terugtrekt, lijken de tanden wat langer en kan de tandhals bloot komen te liggen.

De tandhals is niet bedekt met het harde glazuur, maar is opgebouwd uit het zachtere en meer poreuze tandbeen (dentine).

Dit tandbeen is geler/donkerder van kleur dan glazuur en zal eerder kleurstoffen opnemen. Uit jouw vraag blijkt dat dit bij jou gebeurd.

Om verkleurde voortanden cosmetisch te verfraaien worden vaak facings gebruikt.
Door witte vulling of porseleine schildjes over je voortanden aan te brengen kan de kleur en vorm aangepast worden.

De hechting van witte vullingen en gecementeerd porselein is minder betrouwbaar aan tandbeen dan aan glazuur. De aanwezigheid van het (vochtige) tandvlees bemoeilijkt het om een droog oppervlak te verkrijgen voor een goede hechting.
Vandaar de terughoudendheid van je tandarts om iets aan de verkleuringen te doen.

Met moderne middelen is het tegenwoordig mogelijk om redelijk betrouwbaar te hechten aan tandbeen, zodat mits met zorg en kunde uitgevoerd, het mogelijk toch geprobeerd kan worden.

Een tandarts die zich gespecialiseerd heeft in cosmetische tandheelkunde zo u in uw specifieke situatie meer kunnen vertellen.

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-18 22:51 ]
di, 06/18/2002 - 22:49 Permalink