verhoging door verstandskies/ ontsteking?

Author:
Astrid
Posted:
vr, 01/11/2002 - 10:48
Ik heb al een hele tijd (jaren?) last van terugkerende verhoging met hoofdpijn/ keelpijn (vooral 's ochtends)/ opgezette klieren bij kaak en extra vermoeidheid. Ook heb ik terugkerend last van pijn of onsteking achter mijn achterste kies (in onderkaak), waar nog een verstandskies zit. Twee andere verstandskiezen zijn er ooit uitgehaald, maar die ene zit er nog.

Die terugkerende verhoging (37.5 tot 38, duut dan soms enkele weken) heb ik helemaal laten uitzoeken in het AMC, allerlei onderzoeken tot ik er niet goed van werd, en daar werd niets gevonden.

Nu is mijn vraag of zo'n verstandskies, waar misschien een ontsteking omheen zit die af en toe weer opspeelt, misschien die verhoging + eventueel keelpijn/ opgezette klieren kan veroorzaken. En zou die verstandskies er dan dus uit moeten?

Graag advies!

Groetjes, Astrid
de digitale tandarts

Door ruimtegebrek, de stand (vaak bedekt met een stuk tandvlees) en de positie ver achter in de mond is een verstandskies nog al eens moeilijk schoon te houden.

Hierdoor kan het tandvlees rondom en bovenop de verstandskies ontstoken raken, dit wordt pericoronitis genoemd.

Deze tandvleesontsteking kan vrij pijnlijk zijn en men kan er ook ziek van worden. Meestal treedt het op bij het doorbreken van de verstandskies als deze nog gedeeltelijk bedekt is met tandvlees. Bijten op een gaasje met waterstofperoxyde(bocasan) kan helpen.

Het zou natuurlijk kunnen dat dit bij jou een chronische ontsteking geworden is. Ik moet hierbij wel opmerken dat een verhoging van 37,5 tot 38 niet echt een duidelijk beeld geeft, bij koorts is de verhoging groter dan 38,5.

Laat je verstandskies bij de tandarts onderzoeken en als de verstandskies zonder al teveel bezwaren verwijderd kan worden, dan zou je dat kunnen doen.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-18 19:02 ]
vr, 01/18/2002 - 15:07 Permalink