4 berichten / 0 nieuw
#1
Verdoving onder werkt niet goed, wat zijn de opties?
door stefanhendriks wo, 06/13/2018 - 15:56

Tussen 20-25 jaar zijn mijn verstandskiezen getrokken. Boven zijn ze verdoofd en getrokken en voelde ik er niets van. Later moest onder getrokken worden. In beide gevallen was het verdoven niet afdoende. Paar keer bij-verdoven hielp niet. Uiteindelijk werd een gaatje in de kies gemaakt en direct op de zenuw verdoofd (auw!). Dat hielp wel, al was het een zeer onprettige ervaring.

Dusdanig onprettig dat ik sindsdien eigenlijk met zweethanden naar de tandarts ga. Zelfs al weet ik dat het doel van bezoek alleen een controle is. De gedachte dat er in de onderkaak iets misschien moet gebeuren is al genoeg om zweethanden te krijgen.

En zo gebeurde niet lang geleden dat ik een gaatje moest vullen onder. Ik koos ervoor om te laten verdoven omdat ik enerzijds het gevoel niet wilde en anderzijds benieuwd ben of onder uberhaupt wel/niet goed te verdoven is bij mij. Wellicht waren de verstandskiezen niet helemaal top, was er toch een ontsteking ergens (al heb ik daar niets over gehoord), etc.

Helaas bleek de verdoving zeer goed te werken op alles behalve mijn kiezen. Mijn tong voelde ik niet, onderlip niet, en de tanden leken wel iets verdoofd (tandvlees e.d.) maar het boren, etc voelde ik gewoon. Zeer onprettig. Het leek wel alsof er niets verdoofd was.

Nu ik een patroon zie (onderkaak verdoven werkt niet) wil ik eens kijken of er andere manieren zijn. Het idee dat ik bij elke behandeling niet goed te verdoven ben is niet prettig en ik heb geen opties. Navraag bij de tandarts nu heeft tot nu toe niet tot een bevredigend antwoord geleid. De reactie is "lastig" en "gelukkig is boven wel goed te verdoven". Dit stelt mij niet gerust.

Ik ben zelf roodharig, ik las e.a. op het forum dat daardoor ook de pijnbeleving anders is. Ik zou zelf zoveel mogelijk informatie willen verzamelen hieromtrent.

Maar ik zoek in algemene zin wat de vervolgstappen kunnen zijn voor mij:
- Zijn er andere manieren van verdoven mogelijk?
- Waar kan ik mijn tandarts op wijzen?
- Zijn er speciale specialisten voor dit gebied?

Wat me tegenviel is dat ik had verwacht dat een tandarts vast meer ervaringen hebben met moeilijk te verdoven patienten. Dat er wel een verwijzing zou zijn naar een specialist of een foldertje van e.a. Maar niets daarvan. Misschien kunnen jullie me helpen?

Alvast dank voor je reactie!

stefanhendriks
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 06/13/2018 - 15:06
is ook intraligamentaire
door vV wo, 06/13/2018 - 17:07

is ook intraligamentaire verdoving geprobeerd? die zou het eigenlijk gewoon moeten doen.

vV
Offline
Laatst gezien: 2 uur 4 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
is ook intraligamentaire
door stefanhendriks wo, 06/13/2018 - 17:43
(Reply to #2)

is ook intraligamentaire verdoving geprobeerd? die zou het eigenlijk gewoon moeten doen.

ik moest even googlen wat het betekent, maar nee er is niet lokaal verdoofd de laatste keer. De twee keer met kiezen trekken zijn er verschillende pogingen ondernomen, weet niet meer of het ook lokaal was.

stefanhendriks
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 06/13/2018 - 15:06
is ook intraligamentaire
door vV do, 06/14/2018 - 08:10
(Reply to #3)

dan dit als optie even bespreken met de tandarts. Werkt meestal wel in situaties zoals je beschrijft. Ik ben vergelijkbare situaties ook wel eens tegengekomen en dan was dit de oplossing.

vV
Offline
Laatst gezien: 2 uur 4 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00