verdikking nog niet minder

Author:
zamantha
Posted:
do, 06/27/2002 - 17:28
ik heb weer eens een vraag.

ik heb nou 2 wortelkanaalbehandelingen gehad. maar de verdikking is er nog steeds om de wortelpunten (is ook nog niet minder geworden) ik moet nou nog 1x en dan gaat er een defenitieve vulling in. en moet de kies het verder zelf uitzoeken zei hij. maar al word die verdikking nou niet minder kan er dan niks aan gedaan worden?
de digitale tandarts

Waarschijnlijk heb je geen twee wortelkanaalbehandelingen gehad, maar zijn de wortelkanalen twee maal gereinigd en ontsmet, waarna ze tijdelijk gevuld zijn.

De volgende keer wil de tandarts de definitieve kanaalvulling maken en de kies afsluiten.

Als het aantal bacterien in de kanalen voldoende verminderd is, moet het lichaam zelf instaat zijn om de ontsteking rond de wortelpunten te laten verdwijnen. Dit kan echter wel enige weken duren of zelfs enkele maanden tot alle klachten verdwenen zijn.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=384&amp;forum=8">Zie ook wat is een wortelkanaalbehandeling...</a>

Mocht de ontsteking niet overgaan dan is een herbehandeling door bijv. een specialist (de endodontoloog) te overwegen of mogelijk het chirurgisch schoonmaken en vullen van de wortelpunt d.m.v. een apexresectie.

Met vriendelijke groet.
vr, 07/05/2002 - 15:39 Permalink
margjek

Hallo Zamantha.
Ik heb nog zo'n verdikking op een plek waar al zeker 3 jaar geleden een wortelkanaalbehandeling aan is geweest. Het gaat niet weg en ik heb er NOOIT last van. Volgens mijn tandarts kan het ook geen kwaad.
di, 07/09/2002 - 21:47 Permalink