Veel vragen

Author:
babs2
Posted:
vr, 02/13/2004 - 10:28
Ik heb nu al bijna 3 maanden pijn in mijn linkerbovenkaak. Eerst bij de eigen tandarts geweest. Die wist het niet meer. Algelopen 4 weken ben ik elke week in het AZG geweest. Een keer zelfs meer dan 2 uur er zijn inmiddels heel veel foto's gemaakt waar niets op te zien is. De diagnose was uiteidendelijk een overbelaste kauwspier. En ik heb hier Amitryptiline voor gekregen. Ik slik al weken Brufen 600 en moest hier nu mee stoppen. Maar als ik die niet neem vlieg ik bijna tegen het plafond op van de pijn. Ook in mijn rechterbovenkaak voel ik nu soms pijn. Ik denk nu toch dat er misschien een zenuwontsteking zit. Maar had ik dat dan niet moeten voelen bij al die warmte en koude testjes? Of met dat gehamer? 1x is zelfs alles verdoofd en toen voelde ik de pijn nog helemaal achter in mijn kaak. Ik heb wel 2 kronen daar en nu denk ik dat daar de pijn onder zit. De zenuwen daar zijn niet dood. Ik voel alleen niet onder welke. Ik durf nu niet meer te bellen zolang als ik niet weet welke kies zeer doet. Kan ik er op een of andere manier achter komen ? En als het wel een zenuwontsteking is hoe kunnen ze daar dan bij komen? Kan de kroon er tijdelijk af, moet ik een nieuwe, gaan ze er door heen boren of gaat het via de kaak?
Babs
babs2

De pijn is nu meer een bonkende pijn. Ik heb het gevoel dat er iets zit wat eruit moet. Toch maar weer Brufen 600 genomen. Hoort dit alles bij een overbelaste kauwspier of toch niet? Is de zenuw aan het afsterven en hoe lang duurt zo iets?
vr, 02/13/2004 - 13:05 Permalink
luna

he jakkes joh!!!
als je tegen bepaalde kiezen tikt doet t dan ook pijn??
ik zelf heb 2 jaar rond gelopen met een zenuwontsteking aan de wortelpunt en is er een maand geleden uitgehaald bij de kaakchirurg. heb goddank geen pijn meer!!!

ps niet te veel imbruprofen slikken hoor!! bij teveel gaat je maag er aan kapot.
vr, 02/13/2004 - 21:52 Permalink
babs2

Vannacht bijna niet geslapen. Volgens mij werken die Brufen 600 ook niet meer. Ik zit bijna te trillen van de pijn. Als ik tegen mijn kiezen doen ze allemaal zeer. Het is ook een beetje stijf nu.
Was het maar maandag.
za, 02/14/2004 - 09:45 Permalink
minique

Je kunt ook een weekendtandarts bellen, daar zijn ze voor en wie weet wat hij/zij ontdekt, wat elders misschien over het hoofd is gezien?

Sterkte!

Groetjes,
minique
za, 02/14/2004 - 10:04 Permalink
minique

Tja, heel vervelend...
Dan is het afzien tot maandag, denk ik. Tenzij... Zou je in een andere plaats naar een t.a. kunnen? In principe moet je het toch contant afrekenen en de rekening daarna bij je verzekering indienen. Of zou dat toch niet mogen... Weet ik eigenlijk niet.

Groetjes,
minqiue
za, 02/14/2004 - 17:22 Permalink
babs2

Gisteren naar de tandarts geweest. Helaas zonder resultaat. Hij gaat kontakt opnemen met het ziekenhuis. Ik wacht weer af.
Vandaag lijkt de pijn minder. Ik voel volgens mij wel een pijnlijk bultje. Het lijkt wel of het jeukt in van binnen. Zou het toch vanzelf overgaan ? Hoop het
di, 02/17/2004 - 09:51 Permalink
babs2

Vanmiddag weer naar tandarts geweest. Dat bultje is niks. Nu weer medicijnen gekregen naproxen 500 mg op aanraden van de kaakchirurg. Ondertussen heb ik weer een heleboel pijn. Zowel recht als links. Alles voelt onstoken of zoiets. Geen zin om te eten. Goed voor mijn dieet. Inmiddels ben ik wel 5 kg afgevallen. Die pijnstillers helpen ook (nog) niet. Gek wordt je hiervan. Kan het dat de pijn erger wordt als ik mijn mond weer ver opengedaan heb?
Misschien moet ik er toch maar vanuit gaan dat het overbelaste spieren zijn. Maar kan je daar zoveel pijn van hebben?
di, 02/17/2004 - 18:19 Permalink
babs2

vannacht weer bijna niet geslapen ondanks pijnstillers. Giga veel pijn. Morgenochtend moet ik bellen met de tandarts hoe het gaat. Het gaat niet dus. Dit is de ergste pijn die ik ooit gehad heb (enkelbanden scheuren is ook pijnlijk). Vroeger was is al onzettend bang voor een controle, maar mijn angst is verdwenen na zoveel bezoeken bij zoveel verschillende tandarsen c.q kaakchirurgen. Kan mij niet voorstellen dat ik ooit weer bang wordt. Heb ik er misschien toch nog iets aan gehad.
wo, 02/18/2004 - 13:37 Permalink
jeroen1400

ik weet het ikzelf loop nu ook al vanaf zaterdag avond met die pijn, maar ik heb precies dezelfde zooi als jou gekregen alleen ben ik er pas vandaag mee begonnen dus hopen dat het helpt.
wo, 02/18/2004 - 16:56 Permalink
babs2

Ik hen net ontdekt dat er aan de andere kant op mijn tandvlees ook een bult zit. Lijkt wel op het plaatje van de fistel op deze site. Er komt alleen niks uit. Ondertussen doet het nog steeds ontzettende pijn. Ik heb denk ik dus wel degelijk een ontsteking. Misschien ook een overbelaste kauwspier maar dat is nu van later zorg.
wo, 02/18/2004 - 19:03 Permalink
babs2

Hoi Jeroen,
Nee mijn wang is niet dik. Maar heb zo gigantisch veel pijn. Kan niet slapen. Wordt weer een leuk nachtje. Volgens mij doet het veel meer pijn als ik lig. Was het maar half negen. Veel sterkte vannacht als je dit nog leest.
do, 02/19/2004 - 00:57 Permalink
Caroline32

STERKTE !!!
Ik loop waarschijnlijk ook al 'n tijdje met een ontsteking bij 'n wortelpunt maar daar heb ik gelukkig niet zo heel veel last van, alhoewel, die hoofpijn die ik al een paar weken heb komt daar misschien toch wel vandaan... Heb wel continu een zeurend gevoel in m'n kaak maar ja, ik kan pas eind april bij de kaakchirurg terecht....
do, 02/19/2004 - 09:08 Permalink
deesjie

Hey babs, ik heb dus ook zoiets als jou gehad. Had altijd pijn aan mijn linker onderkaak, maar er was nooit iets op de foto te zien... bij mij dachten ze ook aan overbelaste kaakspieren. Ik wist ook niet goed waar de pijn vandaan kwam want alle kiezen deden eigenlijk zeer. Ik had in die kaak ook een kies met een erg diepe vulling, dus dacht ook dat het daar misschien aan lag. Toen heeft de tandarts die kies schoongemaakt en opnieuw gevuld, en toen was de pijn ineens niet meer te houden....niet normaal gewoon. toen ik terug ging bleek dus dat de kies erlangs een aan het ontsteken was, dus pas na 1,5 jaar was de ontsteking zichtbaar.. het was toen alleen zo erg dat ze mijn kies hebben moeten trekken....nu 1,5 maand geleden en de pijn is nog niet helemaal weg, dus ik denk dat die overbelaste kaakspieren er ook wel iets mee te maken hebben, misschien maakt dat je kiezen zwakker?! maar denk dat je echt un onsteking heb, ook omdat je zegt dat het meer pijn doet als je ligt, had ik ook, dan komt er meer druk op te staan omdat alles richting hoofd stroomt als je ligt. suk6!
do, 02/19/2004 - 11:13 Permalink
babs2

Hoi Djeesie,
Ik weet nu bijna wel 100% zeker dat ik een onsteking heb. Ik voel en zie bultjes met vocht. Het is nu net of mijn hele kaak gaat uit elkaar spat. Ik weet niet of je van een overbelaste kauwspier onstekingen kunt krijgen. Bij mij hebben diverse kaakchirurgen van alles onderzocht. Zelfs een kaakchirurg die gespecialeerd is gewrichten en spieren. Ze onderzoeken van alles o.a. gebit, tandvlees, gewrichten enz. en dan vinden ze niets en dan lijkt hun conclusie dat het aan de spieren ligt. Tenminste zo kwam het op mij steeds over, want als ik wegging zeiden altijd dat ik het in de gaten moest houden dat als de pijn veranderde of ineens verdwenen was dan was het een zenuw die afgestorven is en dat moest ik direct bellen.
Maar als ik hier op de site kijk bij wortelpuntonstekingen staat daar dat klemmen en knarsen een onsteking kan veroorzaken. Ik geloofde ook eerst helemaal niet dat ik knars, maar toen liet hij mij zien dat ik dat wel degelijk deed of gedaan heb. Ik heb binnenkort een telefonisch consult met hem en zal het hem vragen.
do, 02/19/2004 - 11:37 Permalink
jeroen1400

Hmm heel me wang is dik en hele bult en zelfs onder me oog ook is me tandvlees dik geworden maar de pijn is minder sinds ik die antibiotica slik,

nu hopen dat alles weer snel normaal word dus dat alles wat dik is (opgezwollen) weer normaal word maar de pijn word minder
do, 02/19/2004 - 12:40 Permalink
jeroen1400

Ik hoop het want het is gewoon stijf lachen kan ik wel maar gaat moeilijk, maar de pijn neemt langzaam af en dat is mooi
do, 02/19/2004 - 14:49 Permalink