vage klachten blijven

Author:
Echelon
Posted:
wo, 08/20/2008 - 23:41
Ik heb al sinds begin juli vage klachten (zie ander bericht van mij op het forum).

Begin juli zijn er kleine foto's gemaakt en daar was niks abnormaals op te zien

De afgelopen maandag heeft de tandarts een OPG (of OPT) gemaakt en daar zag hij ook niks abnormaals op. Hij wist niet waar mijn probleem vandaan kwam en ik mocht weer naar huis. Hij heeft nog wel een koude test gedaan (was OK) en het tandsteen terug verwijderd.

Ondertussen zijn we woensdag en de vage (maar lastige) klachten blijven. Het zeurt in mijn linkeronderkaak (geen tandpijn) en ik voel het daar ook in een tand kloppen als ik me buk of als ik warm eet. Ik heb al sinds begin juli een vieze smaak in mijn mond. Als je aan die tand komt heb ik echter geen pijn. Het zachte weefsel rond die tand (waar de tand in zit) is aan 1 kant wel gevoelig maar je ziet er wel niks aan.

Ik heb dat allemaal tegen de tandarts gezegd (dat kloppend gevoel is er sinds een week of 2 maar niet constant) maar hij zag niks abnormaals. Niet op de kleine foto's en niet op de OPG (OPT). Hij heeft de afgelopen maandag wel geen kleine foto's meer genomen.

Nu stel ik mij de vraag of je alles op een OPG (OPT) kan zien? Bvb. abcessen van het tandvlees ofzo.

Ik word hier wanhopig van! Ik ben zowiezo al doodsbang voor de tandarts en ik heb me er echt 2 x naartoe moeten slepen. Ik ben constant met dit probleem bezig omdat het niet opgelost geraakt en ik heb er last van.

Ik slik zo goed als dagelijks paracetamol omdat het knaagt in mijn tandvlees.

Ik weet niet goed wat ik van mijn tandarts moet denken. Ik ben er nu 2 x geweest omdat mijn oude tandarts met haar praktijk gestopt is.

Heeft er iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
Echelon

Ondertussen zijn we al even verder en ik heb echt erge pijnklachten gekregen! :(

Ik slik antibiotica sinds verleden week vrijdag (voorgeschreven door huisarts) omdat de vieze smaak (en bijhorende lucht) niet meer te harden was. Ik had ook erge zenuwpijn in mijn linkerwang. En mijn tandvlees "klopt" als ik warm eet of soms als ik me buk.

Sinds de afgelopen zondag heb ik een gevoelige plek aan m'n wang. Het is gevoelig als ik op een bepaalde plaats op het bot van mijn onderkaak duw.

Tandpijn heb ik niet maar deze pijn is ook heel erg. :cry:

Ik ben vandaag terug naar de tandarts geweest en hij kan niks vinden! Hij heeft vandaag geen foto genomen maar op de tanden getikt en er een koud watje op geduwd. Alles was normaal. Ik heb hem verteld over die gevoelige plek op het bot van mijn onderkaak maar daar besteedde hij geen aandacht aan.

Daarna heeft hij een verwijsbrief geschreven (stomatoloog) om mijn verstandskies (38) eruit te snijden. Op de foto van 18 augustus (OPG) is er niks abnormaals te zien maar hij wil die eruit laten snijden om zo al een mogelijke oorzaak uit te sluiten! Die verstandskies ligt wel heel diep in de wang en er zal volgens hem flink geboord moeten worden om hem vrij te maken.

Als de pijnklachten dan nog bestaan wil hij een wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren op tand nr. 36 en als dat niet helpt op tand nr. 35!

Tand nr. 37 is bij mij in 2005 verwijderd!

Ik ben eerlijk gezegd over deze aanpak niet te spreken ... Ik wil helemaal geen verstandskies laten uitsnijden als hij niet weet of daar de oorzaak ligt! De tand ligt nog zeer diep en drukt niet tegen tand nr. 37 omdat ik die niet meer heb!

Ik neem dan ook nog eens medicatie voor een hoge bloeddruk.

En daarna nog eens tanden ontzenuwen als het niet geholpen heeft ...

Is dit een normale manier van werken?????????????

Ik heb deze namiddag naar een andere tandheelkundige kliniek gebeld en ik mag daar morgen komen voor een tweede opinie.

Maar ik heb veel pijn! Ik heb geen tandpijn maar pijn in mijn tandvlees, wang, jukbeen, hoofdpijn ...

En door de vieze smaak weet ik dat er ergens een infectie moet zitten want een neuralgie alleen geeft volgens mij geen rotte en vieze smaak!

Heeft er iemand een idee/advies?

Dit is echt om gek van te worden! Ik sukkel sinds begin juli en wat vaag begonnen is is nu heftig. En nog vinden ze het niet! Ik ben dan ook nog eens extreem bang voor de tandarts ... Dit is een horrorverhaal :cry:
ma, 08/25/2008 - 22:56 Permalink
MDP

Waarom ben je bang voor de tandarts als ik vragen mag? Niets ten nadele van je tandarts, maar ben je al eens bij een andere tandarts geweest? Na het overstappen naar een andere tandarts, ga ik met plezier (even tussen aanhalingstekens) naar de tandarts. Heb totaal geen angst meer. De laatste weekend tandarts die ik gehad heb, was helemaal super. Zelfs van de spuit voelde ik geen donder en heb zitten de grappen en te grollen met de tandarts. :D

Nagaan, ik heb dus echt zo'n angst gehad voor de tandarts dat ik 2 kapotte kiezen niet heb durven te laten behandelen en er jaren mee heb gelopen!!! Zie mij nu! Ik weet dus als geen ander wat je voelt, maar ik weet ook dat het verholpen kan worden. Een tandarts die je gerust stelt, zegt dat je een seintje mag geven als het gevoelig wordt, zegt wat hij/zij gaat doen en wat subtieler te werk gaat geeft vaak veel vertrouwen en overwint je angst!
di, 08/26/2008 - 10:22 Permalink
Echelon

Mijn angst is het gevolg van allerlei behandelingen (door de jaren heen) die niet goed uitgevoerd zijn. Ik ben in het verleden al regelmatig van tandarts veranderd en 1 tandarts is ondertussen zelfs geschorst omdat hij het zo bont gemaakt heeft (dat heeft mijn laatste tandarts mij verteld).

Ik heb al wat pijn geleden hoor ... :cry:

Ik had een goede tandarts gevonden maar ik heb op 12 augustus een brief ontvangen dat ze gestopt is met haar praktijk. Ik dacht dat ze op verlof was omdat ik haar niet kon bereiken en ik was met het huidige probleem naar een andere tandarts gestapt omdat het niet kon wachten.

Ik ga minimaal 2 x per jaar naar de tandarts en ik krijg soms nog zware problemen. Meestal abcessen die spontaan ontstaan ...

Van de tandarts die me nu behandeld ben ik absoluut niet tevreden want hij weet niet wat ik mankeer maar i.p.v. van me door te verwijzen gaat hij vanalles uitproberen (zie mijn verhaal in andere topic). Sorry, ik vind dat zoiets niet kan.

Ik woon in een randgemeente van Antwerpen en het is een zware klus om hier een tandarts te vinden waar je snel terecht kan. Als je nu belt kan je eind oktober ergens terecht. Ten vroegste ...
Ik heb nu ondervonden dat je vrij snel in een tandheelkundige kliniek terecht kan. Gelukkig ...

Ze zullen mijn probleem ooit wel vinden maar het is al aan de gang sinds begin juli en ondertussen heb ik echt pijn en last gekregen. Ik word daar moedeloos van.
di, 08/26/2008 - 14:02 Permalink
Newtan

Wat je op een foto niet ziet, is lokale parodontitis. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Maar het belangrijkste is dat je er een vieze smaak van krijgt.

Tijdelijk kun je het oplossen met AB. Dat kun je combineren met 2x daags spoelen of aanstippen van de pijnlijke plek met Chloorhexidine. Van de Pharmacie.

Heeft je tandarts gecontroleerd met een pocketsonde?
za, 08/30/2008 - 00:33 Permalink
Echelon

Bedankt voor je reactie. De tandarts heeft me niet gecontroleerd met een pocketsonde.

Dinsdag 2 september heb ik een afspraak met de kaakchirurg. Ik heb heel het verloop van mijn klachten op papier gezet zodat ik alles chronologisch kan vertellen.

Ik hoop dat ze de oorzaak vinden bij de kaakchirurg.

Maar ik ga niet akkoord met de werkwijze van mijn tandarts. Eerst een verstandskies trekken (38) om een mogelijke oorzaak al uit te sluiten, dan tand 36 ontzenuwen (tand 37 is bij mij getrokken in 2005) moesten de klachten niet weg zijn en daarna tand 35 ontzenuwen moesten de klachten niet weg zijn ...

Ik wil niks laten doen als ze de oorzaak niet kennen want achteraf kan je de klok niet achteruit draaien.
za, 08/30/2008 - 12:20 Permalink
Echelon

Ik ben deze ochtend naar de kaakchirurg geweest en hij zag ook niks abnormaals aan mijn tanden.

Hij gaat mijn verstandskies er niet uithalen als het niet absoluut nodig is. Het zou bij mij een hele zware ingreep zijn die niet volledig zonder risico's is. Ik zou achteraf ook een lange hersteltijd nodig hebben en veel pijn hebben.

Het angstzweet brak mij ter plekke uit want ik ben zowiezo al extreem angstig voor tandartsen.

Voor mij is het al een hele overwinning dat ik de afgelopen 2 maanden 5 keer geweest ben! Maar die extreme angst begint zijn tol te eisen. Ik ben gewoon ziek en functioneer nog amper. Ik kan me er echt niet overzetten ...

De kaakchirurg vermoedt dat er een lekkage onder een vulling zit (tand 36 of 35) of dat er daar iets mis is omdat daar de klachten begonnen zijn. Niks wijst in de richting van mijn verstandskies volgens zijn onderzoek (+ OPG dd. 18/8/2008).

Ik moet nu terug naar de tandarts om de vullingen van die 2 tanden volledig te laten vervangen. De kaakchirurg gaat zijn verslag naar mij thuis sturen omdat ik absoluut niet meer naar tandarts 1 wil.

De zoektocht naar een andere tandarts kan weer beginnen ... Overal moet je weken tot maanden wachten ... En mijn vorige tandarts is gestopt wegens medische redenen ...

Kan het zijn dat ik zoveel klachten en pijn heb door een lekkage aan een vulling? Of door iets vrij simpels?

Ik durf die verstandskies echt niet laten verwijderen gezien de kans op complicaties en omdat ik achteraf veel nabezwaren zou hebben. Ik ben al bang om tandsteen te laten verwijderen ... :cry:

Wat een ellende ... :cry:
di, 09/02/2008 - 12:16 Permalink
Sascha123

Hai hai

Ik wil alleen even zeggen dat ik je situatie heel goed begrijp. Veel heb je daar misschien niet aan, maar wat ik je wil aanraden is om altijd naar je eigen gevoel te blijven luisteren. Ik ken je situatie ongeveer, ik heb ook vage klachten die niet op foto's terug te vinden zijn en ik loop ook altijd met pijn.

Aangezien je geen tandpijn hebt, kun je misschien naar de huisarts voor medicatie tegen de pijn. Ik heb deze al geprobeerd: naproxen in combi met paracetamol ( tegen oppervlakkige pijnen). ketoprofen tegen kloppende pijn, tramadol tegen zenuwpijn ( helpt bij mij overigens niet), en paracetamol met codeine ( best fijn spul).

Misschien heb je er tijdelijk iets aan... Ik wens je veel sterkte!
di, 09/02/2008 - 16:42 Permalink
Newtan

Hoe weet je nou of het niet aan je tandvlees ligt? Heeft de KC met een pocketsonde gekeken?

Een vieze smaak kan inderdaad ook onder een lekkende vulling vandaan komen. Maar ik zou eerder het tandvlees verdenken, vanwege de dikke plek die je hebt gehad.
di, 09/02/2008 - 19:36 Permalink
Echelon

Bedankt voor jullie reacties! :)

Ik heb ondertussen een tandarts gevonden waar ik volgende week dinsdag terecht kan.

Ik ga hem vragen om me te onderzoeken met een pocketsonde.

De kaakchirurg heeft alleen met een haakje op het tandvlees geduwd (ook tussen tand 35 en 36) en met een spiegeltje gekeken. Er is geen nieuwe OPG genomen (degene die ik bij me had was van 18/8/2008).

Ik hoop echt dat ze het snel vinden want ik heb nog altijd dat kloppende gevoel in mijn tandvlees als ik warm eet of als ik me buk of hoest/nies. Soms knaagt het ook.
De vieze smaak + zenuwpijn is weg dankzij de antibiotica. Maar ik besef heel goed dat dit maar tijdelijk is want de oorzaak is nog aanwezig. En de zenuwpijn was echt heel erg pijnlijk. :cry: Ik wil dat niet nog eens meemaken.
di, 09/02/2008 - 22:45 Permalink
jej

Mijn moeder heeft al vanaf november 2007 vage klachten.
Het begon met kiespijn. Er is een kies getrokken. Niets te zien. In de mond lijkt alles oke te zijn.

Vage klachten:
Vieze smaak,
abnormale speekselproductie (slierten-draden-schuim),
bij het liggen stroomt het omhoog het hoofd in,
verdoofd gevoel aan één kant van het hoofd
enz. enz.

Specialisten in het ziekenhuis weten het niet meer.
Het is om wanhopig van te worden.

Volgens specialisten:
De vieze smaak kan ook een bijwerking van je hogebloeddruk medicijnen zijn.
Met deze medicijnen is mijn moeder inmiddels gestopt
do, 09/04/2008 - 13:23 Permalink
Echelon

Ik vind het heel erg van je moeder en ik hoop dat ze de oorzaak gaan vinden en haar kunnen helpen. Ik heb alles al verteld op het forum maar je mag me gerust mailen (via de site) als je een specifieke vraag hebt hoor.

Bij mij is het probleem echt in de mond gelegen want ik heb een kloppend gevoel in een tand of het tandvlees als ik iets warms eet. De vieze smaak komt ook van linksonder. Ze moeten alleen nog vinden wat het is ...

Ik heb vandaag het verslag van de kaakchirurg in de bus gekregen en dinsdag moet ik naar de tandarts. Ik ga hem ook vragen om me te onderzoeken met een pocketsonde.

Ik zal hier schrijven hoe het verlopen is. Ik vind echt steun op dit forum en ik zou het fijn vinden als andere mensen ook iets aan mijn verhaal (+ hopelijk oplossing) hebben. :D
Door zulke problemen kan je je heel erg ellendig voelen. Zeker als je pijn hebt.
do, 09/04/2008 - 22:33 Permalink
Echelon

Ik ben net terug van de tandarts en dit is het vervolg van mijn verhaal.

Ik heb hem het hele verhaal gedaan en ik heb hem ook gevraagd of het eventuele lokale parodontitis zou kunnen zijn?

Hij heeft me dan onderzocht (o.a. stroom op mijn tanden gezet om te kijken of de zenuw nog leefde, een foto genomen, spiegeltje, haakje, ...).

Volgens hem heb ik al die klachten omdat er geen glazuur meer op mijn tanden staat (36, 35 en 34). Er zou gewoon geen glazuur meer zijn ... Met de rest van mijn gebit is het op dat vlak niet veel beter gesteld.

Volgens de tandarts voel ik daarom dat kloppende gevoel in mijn tand als ik warm eet. De wortel zou ook bloot of gedeeltelijk bloot liggen.

Ik zou ook aan het cracked tooth syndroom lijden (nummer 35).

Het gezwollen tandvlees (het voelt gezwollen aan maar je ziet er niks aan) komt door het feit dat ik volgens hem veel te hard poets. Hij heeft dat onderzocht en hij heeft me gezegd dat het tandvlees geïrriteerd is aan tand 35 en 36.

Lokale parodontitis heb ik niet omdat ik geen pockets heb.

Ik ben echt beginnen zeuren over die hele vieze smaak die pas is weggegaan na 2 antibioticakuren! Hij zei me dat er waarschijnlijk iets tussen tand 35 en 36 vast heeft gezeten en dat dat gaan rotten en ontsteken is. Ik zei hem dat er idd. een stukje vuil tussen had gezeten maar dat het na de verwijdering gewoon erger geworden is en dat ik na x-weken heel felle zenuwpijn gekregen had. Hij blijft erbij dat het een tandvleesontsteking geweest is.

Nu heeft hij me aangeraden om 3 kronen te laten plaatsen op de tanden waar het glazuur compleet weg is. Hij zei me dat dat de klachten weg gaat nemen en dat dat ook het probleem van het cracked tooth syndroom zou oplossen.

De zeurende pijn in mijn wang (tot aan mijn oor, oog, ..) zou van het cracked tooth syndroom komen ook al heb ik geen tandpijn.

Hij is 45 minuten met mij bezig geweest en ik heb een zeer uitgebreide en deftige uitleg gekregen. Dus daar ben ik blij om ...

Aan de andere kant snap ik echt niet dat ik zo'n heftige ontsteking heb kunnen krijgen van "niks" ... Het vuiltje tussen mijn tanden was immers al verwijderd op 9 juli en het is echt heel erg geworden ...

De tandarts zei me dat ik heel gespannen was en dat ik het los moest laten (ik ben er al meer dan 2 maanden dag in dag uit mee bezig).

Ik ben heel blij met de uitgebreide uitleg maar ik sta er wat sceptisch tegenover. Dit komt omdat de klachten zo hevig waren en ik heb nog klachten (milde). Misschien dat ik wat meer vertrouwen moet hebben ... :oops:

En misschien dat er iemand geholpen is met mijn verhaal!
di, 09/09/2008 - 12:58 Permalink
Shania46

Heb net het hele verhaal gelezen, wat vervelend allemaal, pijn is al erg maar dan ook nog angst dat maakt het er niet beter op.

Wil je heel veel kracht en sterkte toewensen en ik hoop dat het snel opgelost kan worden.
di, 09/09/2008 - 16:28 Permalink
Newtan

Dat van die tandvleesontsteking klinkt me niet onwaarschijnlijk in de oren. Na 2 AB kuren zie je daar inderdaad niks meer van terug.

Ik vermoed dat het gespleten glazuur plus de overlast van de kaak enzo samenhangt. Als je stevig de kiezen op elkaar houdt als je ergens over in zit, krijg je doorgaans ook dit soort problemen. De meeste mensen die ik dat vertel lachen me uit, maar komen later terug: 'ik heb er nog eens even op gelet'.
di, 09/09/2008 - 17:55 Permalink