twee jaar na wortelkanaalbehandeling...

Author:
forumbezoeker
Posted:
vr, 01/10/2014 - 20:54
na veel wikken en wegen besluit ik toch maar mijn lang verhaal op dit forum te plaatsen;
twee jaar geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling (wkb) ondergaan. de pijn bleek na een maand aanhouden. doorgestuurd naar de kaakchirurg. heeft een wortelpuntbehandeling gedaan. pijn (bij druk op de kies) bleef bestaan. niet erg, maar voldoende om er geen harde dingen mee te kunnen kauwen. weer bij kaakchirurg geweest om foto te maken en beoordelen. zag er allemaal prachtig uit. moest het maar laten rusten, paar maanden aanzien. later nog een keer bij reguliere controle bij mijn tandarts aangekaart. heeft wat tik- en drukproefjes gedaan, maar kon niets vinden. ondertussen kreeg ik het idee dat ik vaker last kreeg van holte-ontstekingen en ik vaker ziek werd (nooit last van, sindsdien iedere herfst 3 weken uit de roulatie door holtes en bij elk virus val ik om). heb nog aan mijn tandarts gevraagd of er een relatie tussen beiden kon zijn. zijn antwoord was duidelijk; nee, dat kan niet. toen voor een second opinion naar een andere tandarts. volgens hem zou het een vierde wortelkanaal kunnen zijn. ik daarmee terug naar mijn eigen tandarts. dat kon niet volgens hem. een kaakchirurg zou dat hebben gevonden en altijd hebben gemeld. dat was bij mijn kaakchirurg dus niet het geval. het gekke is dat ik het gevoel heb dat mij ene kies ervoor heel gevoelig is voor warm/koud en de kies erna heel gevoelig is voor druk en dat de behandelde kies het minste last geeft. ook dat heb ik weer met mijn tandarts besproken, maar hij kon niets vinden (weer foto's gemaakt, overigens wel een volle holte te zien) en denkt dat het toch mijn behandelde kies is. hij stelt nu voor dat ik naar de kaakchirurg ga om de boel weer open te halen om te kijken of er nog een ontsteking zit. en zo niet, dan wordt het een kroon.
ik vraag mij een tweetal dingen af;
- is de boel weer openhalen de oplossing? kunnen ze dan ook zien of en wat er is met de omliggende kiezen? (ik zit niet echt op weer een behandeling te wachten...)
- ik lees het e.e.a. over een scan om ontstekingen op te sporen. hoe weet ik welke tandarts of chirurg zo'n ding heeft? (ga liever door de scan dan onder het mes als dat beter beeld geeft)
tips, ervaringen, antwoorden, allemaal welkom! alvast mijn hartelijke dank.