terugtrekkend tandvlees hetzelfde als paradontitis?

Author:
Mel
Posted:
zo, 05/12/2002 - 21:37
Hallo, ik heb een aantal vragen over terugtrekkend tandvlees en paradontitis.

- is terugtrekkend tandvlees hetzelfde als paradontitis?
- Kan mijn eigen tandarts een test uitvoeren om te bepalen of ik paradontitis heb?
- Heb ik meer kans op paradontitis als mijn moeder het ook heeft?
- En als laatste; als ik me laat behandelen tegen paradontitis is dat dan een blijvende behandeling die de rest van mijn leven herhaalt blijft worden?
de digitale tandarts

- Terugtrekkend tandvlees is niet hetzelfde als parodontitis.
Terugtrekkend tandvlees kan echter wel veroorzaakt worden door het verlies van kaakbot rondom je tanden/kiezen door parodontitis.
Terugtrekkend tandvlees komt o.a. ook voor bij hard poetsen, zie voor meer informatie het deel over tandvlees/parodontitis

- De aanwezigheid van parodontitis is vrij makkelijk te diagnosticeren door de tandarts en mondhygienist. Dit kan door middel van het meten van pockets met een pocketsonde (DPSI-score), meer informatie hierover bij het deel over tandvlees/parodontitis

- Parodontitis is ten dele erfelijk bepaald, dus de kans is inderdaad groter als uw moeder ook parodontitis heeft gehad

- Na een uitgebreide parodontologische behandeling/ schoonmaken is nazorg heel belangrijk. Vier tot tweemaal per jaar zal het gebit moeten worden gereinigd en de mondhygiene gecontroleerd en bijgestuurd.

In principe zijn alle antwoorden op uw vragen aanwezig in het stuk over parodontologie bij de algemene informatie. Als u zich zorgen maakt over parodontitis, dan raad ik u aan dit deel goed door te nemen.

Met vriendelijke groet.
di, 05/21/2002 - 00:41 Permalink