tandvleesontsteking door verdovingspuit? Witte lijn?

Author:
b100
Posted:
wo, 11/23/2011 - 18:19
Hallo, ik weet niet precies of er hier echt sprake van een tandvleesontsteking is of dat er iets met mijn tand is, maar naar mijn idee is het mijn tandvlees. Voor de zekerheid plaats ik deze topic ook even bij de tandproblemen, als dat niet mag daarbij mijn excuses en verwijder het dan gerust.

Na vorige week dinsdag bij de tandarts geweest te zijn om twee gaatjes te vullen, maar ik heb problemen ondervonden bij een kies rechtsonder. Ik had de eerste dag nog een beetje last van de verdoving onder de tand, maar dacht dat dit normaal was en wel weg ging. Later kwam ik er echter achter dat mijn tandvlees waar de prik zat veel meer pijn ging doen en er zelfs zwelling optrad die van buiten onder bij mijn wang nog te zien is. Ook zie ik een witte lijn op mijn tandvlees die onder de tand tot de twee naastgelegen tanden doorlopen, en hier schrok ik toch best van! Weet iemand wat dat betekent?

Ik heb dagen rondgelopen met deze bijtende pijn en heb elke dag veel met zout water gespoeld en natuurlijk geprobeerd het tandvlees mee te poetsen. De pijn is nu heel wat minder en ik kan nu al weer fatsoenlijk eten zonder dat ik het gevoel hebt dat ik mijn tandvlees "open scheur", maar ik heb alsnog gebeld voor een afspraak maar mijn tandarts had pas plek op volgende week dinsdag de 29e (het is nu de 23e).
De pijn is wel wat uitgedoft, maar de zwelling voel ik nog steeds, moet ik me hier zorgen om maken? De zwelling is redelijk hard, maar ik kan er (nu) gerust op drukken.

In het kort: Kan je tandvleesontsteking krijgen van een verdovingspuit, weet iemand wat de witte lijn is, is het raar dat de pijn afneemt maar de zwelling niet zozeer en is dit daadwerkelijk gewoon een tandvleesontsteking of is er meer aan de hand?

In iedergeval bedankt voor jullie tijd.:)