Tandvlees stinkt soms een beetje - maar is niet ontstoken

Author:
Knoes1971
Posted:
za, 04/04/2015 - 09:12
Sinds een paar weken merk ik bij het poetsen soms dat er een plekje, altijd dezelfde plek, een beetje stinkt. Niet heel erg, maar wel onfris.
Ik poets nogal uitgebreid en de tandarts zei dan ook dat het tandvlees er daar goed (roze) en gezond uitzag. Pocketmeting wees niets uit. Hij zei letterlijk 'Dat is niks. Ziet er prima uit'.
Ik maak die plek natuurlijk secuur schoon en met name 's ochtends blijft dit zich voordoen. Terwijl ik zeker weet dat die plek de avond ervoor goed schoon is gemaakt.

Het lijkt (is ook maar een veronderstelling van een leek natuurlijk) alsof er onder het tandvlees vandaan komt. Maar nogmaals: niets ontstoken, geen pocket.
Ik dacht aan een fistel - maar er is niets te zien. En het stinkt ook niet zo ontzettend als een echte ontsteking.
Donderdag ga ik toch nog maar eens naar een andere tandarts (die van mijn vrouw) om er nog eens goed naar te laten kijken.

Wat kan dit nu veroorzaken? Een of andere ontsteking van de wortel? Kan het dat er dan vuil onder je tandvlees vandaan komt - ook al is daar niets aan te zien?

Nog even een stukje achtergrond:
Het gaat om de achterste kies links. Geen gaatjes, elk half jaar naar de tandarts. Wel in die hoek twee jaar geleden problemen gehad: Een verstandskies lag plat, diep in het bot, tegen de kies ervoor aan te duwen. Die ervoor kies is toen beschadigd geraakt en verwijderd. Later bleek de verstandskies ontstoken. Er was een fistel ontstaan. Dus de verstandkies is een jaar geleden ook verwijderd. Een grote wond gehad. Maar voor zover mij bekend is dat niet ontstoken geraakt.

Ik maak me hier toch druk over, omdat ik een beugel draag en de boel erg secuur schoon maak.