tandsteen verwijderen

Author:
leefjeleven
Posted:
za, 04/05/2008 - 12:02
had een vraag . Ik moet maandag naar tandarts , hopelijk laatste keer vooraleer ik op jaarlijkse controle ga :smt012 maar ik moet de tandsteen laten verwijderen , maar zit er al een eind op . Is dat pijnlijk zoiets ? en hoe harder de tandsteen hoe langer het duurt eer men ze het er afkrijgen ? en hoe gebeurt eigenlijk zoiets ? Ik zou me toch mss wat beter voelen als ik er wat meer over wist is van in men tienerjaren geleden kwas een jaar of 13 dat ik het laten doen heb dus is al ff aangezien ik nu 21 ben. Alvast bedankt voor de info .


groetjes :smt006
leefjeleven

Tandsteen is een hard geworden laagje tandplaque. Je kan dit voorkomen door nauwkeurig te poetsen en iets te gebruikeb voor tussen je tanden waar de borstel niet bij komt (floss/stokers/rager).
Tandsteen verwijderen kan op 2 manieren:
- met een handinstrument. Dit is een soort van haakje, waarmee je het tandsteen van de tanden en kiezen trekt. Je hoort een krassend geluid.
- met een ultrasoon instrument. Dat is een instrumentje wat gaat trillen er waar wat water bij komt, zo wordt het vuil van de tanden getrilt. Dat maakt wat meer lawaai door de afzuiger die er bij komt.

Met welke jij wordt gereinigd hangt af van de voorkeur van de behandelaar. Ik denk dat alleen het geluid wat onprettig is, verder zal het vast prima gaan! Na de behandeling zal de tandarts ook nog even polijsten.




Dank je voor je antwoord :smt002 maar ik vrees dat het ff pijnlijk word aangezien men tandvlees al terug trekt en ontstoken is :smt010 ik heb het terugtrekkend tandvlees ff kunnen tegenhouden door een bepaalde mondgel zeker ach we zien morgen wel hoe het verloopt .
nogmaals bedankt .

groetjes :smt006
zo, 04/06/2008 - 21:24 Permalink
leefjeleven

Laat ons ff weten hoe het ging :D

Hallo daar :smt006

vandaag moest ik naar de tandarts voor het tandsteen :smt009
is beter verlopen dan ik had verwacht , het verschil is goed voelbaar nu proberen beter te onderhouden . Voel het wel goed en men tandvlees zal nog ff bloeden omdat het onstoken is maar ik heb gevraagd hoe ik moet flossen en ga dat dus nu ook proberen :) hopelijk vermijd ik daarveel mee ik ben al ff overgeschakeld op electrische tandenborstel nu op 19 mei de laatste gaatjes dichten of kan weer lopen voor ontzenuwing en daar heb ik het wel ff van gehad in ieder geval 19 mei is alles definitief achter de rug en dan krijgt men gebit zes maand rust :smt003 nu de boodschap goed :smt001 en flossen en zien dat ik niet meer zoveel op korte tijd naar tandarts moet :smt002
ma, 04/07/2008 - 18:30 Permalink