Tandproblemen op vakantie

Author:
AstriddeB
Posted:
do, 11/15/2018 - 23:05
Help! Ik ben op vakantie in Vietnam en heb tandproblemen.
Ongeveer een jaar geleden heb ik een herbehandeling van een wortelkanaalbehandeling gekregen. Alles is toen goed schoongemaakt door een endodontoloog.

Nu heb ik 3 weken geleden toch last gekregen van die plek. Geen pijn (ook niet bij tikken) maar ik voelde wel duidelijk zwelling en druk. Terug naar de tandarts, foto laten maken en er was op de foto niet geks te zien. Verbetering/verslechtering van de herbehandeling kon nog niet echt over worden gesproken omdat het relatief kort geleden gedaan was. Tandvlees was wel licht onstoken maar kon door de zwelling komen (pocket 4 mm).

Volgens de tandarts was het waarschijnlijk een tijdelijke opvlamming en ik heb antibiotica meegekregen wat hielp. De endodontoloog die het heeft schoongemaakt was volgens de tandarts dé man en pas als de klachten bleven was het tijd voor een second opinion. Ik heb toen aangegeven dat ik op vakantie ging en heb daarom nog een recept antibiotica meegekregen zodat het in ieder geval in de koffer mee kon.

Nu ben ik op vakantie en heb ik weer last van dezelfde zwelling. Mijn weerstand is laag, ik ben verkouden maar heb gelukkig geen pijn alleen weer de zwelling.

Wat is verstandig om te doen?
Antibiotica starten? Ik moet nog zo’n 2,5 week vakantie dus ik weet niet of ik dan op het einde uitkom omdat de vorige antibiotica ook niet lang stand heeft gehouden. Daarnaast is het lastig in Vietnam om uit de zon te blijven.
Tandarts bezoeken lijkt mij in dit land geen optie. Hygiëne is hier belabberd.

Wie heeft tips?