Tanden vallen uit elkaar

Author:
Dezweal
Posted:
di, 09/03/2002 - 16:04
Hallo,

Ik heb een probleem. Mijn tanden zijn aan het rotten ondanks dat ik ze regelmatig poets. Nu is het probleem dat ik al enkele (delen) van tanden verloren ben.
Ik ben al zo'n 7 jaar niet meer naar de tandarts geweest omdat ik er bang van was. Nu ga ik nog steeds niet omdat ik bang ben dat ik uitgelachen wordt.....of erger, een kunstgebit moet :sad:
Ik ben mezelf helemaal gek aan het maken. Wie kan me een goeie raad geven? En tips?
Moon

Hallo,

Waarschijnlijk is dit niet wat je wilt horen. Maar mij lijkt het heel verstandig om wel naar de tandarts te gaan. Hoe bang je ook bent. Nu maak je jezelf helemaal gek, en daar schiet je ook niets mee op. Misschien kan een tandarts nog wel heel veel tanden en kiezen maken met vullingen en kronen...
Ook al poets je 60 keer per dag, als je gaatjes in je mond hebt, krijg je bacterien die van binnenuit je tanden kapot maken waardoor ze uitvallen of kapot breken. Hoe langer je dit laat zitten, hoe erger dit wordt. Dit gaat niet vanzelf over. Ik snap dat je heel erg bang bent, misschien moet je op zoek gaan naar een geode angsttandarts, die kunnen je helpen! Ik wens je heel veel sterkte!
Groetjes

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-09-03 19:15 ]
di, 09/03/2002 - 19:14 Permalink
Wallace

Ik zou ook zeker na de tandarts gaan. Als je nog een paar jaar wacht, krijg je ontstekingen van de wortelkanalen en ik kan je uit ervaring meedelen dat dat een zeer pijnlijke ontsteking is die alleen via een kaakchirurgische ingreep kan worden weggesneden. Ik zou gaan en met een forse verdoving kan de tandarts je hele ondergebit uitboren. Vervolgens je bovengebit. Ik ben ook vijf jaar niet geweest. Na die vijf jaar had ik ongeveer 8 gaatjes, die de tandarts in twee behandelingen volstrekt pijnloos en zonder uitgelachen te worden heeft weggeboord. Als je uitlegt dat je gewoon bang bent, heeft de tandarts best wel begrip voor jouw situatie.
di, 09/03/2002 - 20:53 Permalink
Dezweal

nou nou, zo erg is het nou ook weer niet, laten we zeggen dat er 3 tanden weg zijn, de rest is nog goed, voor zover ik dat kan beoordelen (geen last er van). Maar, waar vind ik zo'n "angst tandarts?"
wo, 09/04/2002 - 21:15 Permalink
Moon

Er staan adressen van angsttandartsen op deze site volgens mij. Waar woon je??

Vraag in mensen in je omgeving hoe hun ervaring met hun tandarts is. In sommige gevallen, zoals in die van mij, zijn gewone tandartsen ook heel goed om mensen met angst te begeleiden. Ik ben zelf ook heel erg bang, en ben denk ik ook wel een jaar of 8 niet geweest. bij mij was ook een kies afgebroken, maar ik ga wel naar een gewone tandarts. Hoewel mijn tandarts er wel heel veel moeite voor heeft moeten doen om mij zover te krijgen dat ik hem vertrouw. Ik ben nu wel zover dat mijn eigen tandarts zonder problemen iets in mijn mond mag doen, maar niemand anders... Maar hij heeft me niet uitgelachen, of gezegd hoe stom ik was. Hij heefdt me heel goed geholpen en nu zijn alle gaatjes gevuld, en heb ik weer een mooi gebit, zonder dat ik me ervoor hoef te schamen dat ik mijn mond open doe!
Als je bij een goede tandarts komt zal hij je ook kunnen helpen. Volgens mij zijn de wachtlijsten bij de angsttandarts vrij lang. Ik raad je nogsteeds aan om te gaan. Nu kan er nog iets gedaan worden. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt!
Sterkte met zoeken
Groetjes

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-09-05 19:51 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-09-05 19:53 ]
do, 09/05/2002 - 19:47 Permalink
Dezweal

Ben nu al maanden op zoek naar een tandarts alleen in de omgeving van eindhoven kan ik niet terecht....heeft iemand nog een tip? Ik ben van plan om mijn angst opzij te schuiven...
do, 10/17/2002 - 21:15 Permalink