Tanden naar achteren na beugel

Author:
CallMeNuno
Posted:
za, 07/04/2015 - 21:35
Ik heb geloof ik 3 jaar mijn beugel gehad. 2 jaar daarvan werd gebruikt voor mijn boven tanden, die er nu geweldig uit zien. 1 jaar daarvan werd gebruikt voor mijn ondertanden. Om deze ben ik niet zo tevreden op dit moment.

In het begin voelde alles normaal aan. Wat tanden die niet op z'n plek zaten en ik had nog een melktand voorin zitten, waar geen "normale" tand onder zat. Deze werd er dus uitgetrokken. Alles ging toen, voor mijn gevoel, gewoon normaal.

Toen ik de beugel uiteindelijk uit kreeg, kreeg ik een spalkje en merkte ik er verder nog niks van. Ik ging gewoon naar huis. Later kwam ik erachter dat mijn tanden ongewoon ver naar binnen zitten. Ik was echt verbaasd. De tanden zijn wel gewoon recht, maar ze "liggen" als het waren bijna. De boven en ondertanden rusten niet op elkaar... Ik moet nu ook gewoon mijn tong rusten op mijn ondertanden, omdat ik er anders te weinig ruimte voor heb. Ik kan ook nog eens met een kleine moeite mijn tong uitsteken (een heel klein beetje, maar je ziet het wel) door mijn tong tussen mijn boven en ondertanden te "duwen".

Nou heb ik vrijwel het idee dat dit niet zo hoort, maar ik zou graag willen weten of jullie hier een verklaring voor zouden kunnen hebben.

Alvast bedankt!