Tanden knarsen/kaak klemmen

Author:
boniels
Posted:
za, 10/12/2019 - 14:52
Hoi allen,

Inmiddels bij zes verschillende tandartsen geweest gedurende mijn lange reis in het buitenland momenteel. Dit omdat ik iedere dag koppijn heb vanwege tandpijn. Geconcludeerd is wegens tanden knarsen. Ik heb een bitje aangemeten gekregen, wat leek te werken. Echter kwam er snel andere pijn vanuit mijn voortand. Dit omdat die dan strak zou zitten, want kreeg alleen de pijn na het in hebben van het bitje. Dit bitje weggedaan en een nieuwe laten aanmeten. Zelfde probleem, maar nu een andere tand is gaan zeer doen. Ik werd er wakker van. Echter heb ik het nog nooit langer dan vier dagen geprobeerd wegens de pijn. Tegelijkertijd lees ik ook dat je het tijd moet gunnen voordat het went..

Iemand ook ervaring mee en wat te doen?
Ik heb het eerste bitje vier keer laten aanpassen , zonder resultaat. Het tweede bitje gisteren laten aanpassen voor de 1e keer en heb het nu in. Nog steeds (hoewel lijkt ietjes minder bij betreffende tand) pijn. Wel op andere plekjes ook trekkend en beetje stekend.

Het tijd geven?
vV

wanneer het knarsen echt heel heftig is kan het best zijn dat er wel wat vaker aangepast moet worden, niet alleen inwendig maar ook mbt kontakten uitwendig. Wij richten altijd op geleiding bij knarsbeweging over de hoektanden. Wanneer hij heel veel contact achterin zou blijven houden moet dat weggehaald worden. Buitenland, welk land?
za, 10/12/2019 - 15:07 Permalink
boniels

Als antwoord op door vV

Nieuw Zeeland was het. Nu ben ik gearriveerd in Australië. Het blijft bij een specifieke tand (tand naast hoektand) flink trekken en bij andere gebieden ook in minder mate. Heb overigens inmiddels ook botox gehad en bij de fysio geweest.
Toch tot tweemaal toe beter wakker geworden na het dragen van een bitje. Lijkt te werken. Alleen ontzettend jammer dat tegelijkertijd een ander probleem zich voordoet: het pijn gaan doen van specifieke tanden na het dragen van een bitje. Ik wil er toch vanuit gaan dat Nederland en Nieuw Zeeland over het algemeen aardig bitjes kunnen maken?

En trouwens, kan deze pijn wegtrekken nog na een week? Of zou het simpelweg gewoon niet voldoende zitten?
za, 10/12/2019 - 15:28 Permalink
boniels

Als antwoord op door vV

Ja heb nu bij twee bitjed dus tweemaal bij een verschillende tand aardig pijjn. Zoals nu eigenlijk hoofdpijnvrij van het knarseb door het bitje. Maar tegelijkertijd weer pijn bij een tand en ook uitstrsling naar hoofd weer.

Hieronder een foto. Van 2maand geleden. Die rode strepen had ik zelf gemaakt, dat is aan kaakbot extra erbij gekomen door kaakklemmen, knarsen.

En aan wat voor andere problemen denk je dan?
Fijn dat je even reageert trouwens. : D
Attach
zo, 10/13/2019 - 15:49 Permalink
vV

Als antwoord op door boniels

niet al dat bot is erbij gekomen door klemmen hoor... wie heeft dat zo verteld? die rode lijnen gaan dwars door zenuwbanen heen. lijkt mij erg stug... Kan je pas zeggen met ter vergelijk een foto van een 5 jaar geleden of zo. (en dan moet ie eigenlijk in hetzelfde apparaat gemaakt worden want er is zeker op die plek altijd vervorming... )
ma, 10/14/2019 - 11:31 Permalink