Tanden die licht knikken/knakken

Author:
104069
Posted:
do, 10/04/2018 - 16:20
Beste mensen,

Ik heb een vraag. Sinds ongeveer vier dagen heb ik last van tanden die een knikje/knakje lijken te geven. In dit geval gaat het om mijn linker voortand en de tand links ernaast (vanuit mijn perspectief). De laatste paar dagen merk ik eveneens dat ik best veel speeksel in mijn mond aanmaak. Hierdoor slik ik het door en kom ik automatisch met mijn tong tegen de bovenste tanden. Op het moment dat mijn tong die twee genoemde tanden aanraakt, geven de tanden een knikje en voelt het net alsof de tanden heel lichtjes op hun plaatsen worden gecorrigeerd. Alsof diezelfde tanden bij het slikken een klein stukje naar achteren gaan om alvorens bij de aanraking van de tong te worden gecorrigeerd naar hun oude plaatsen.

Herkent iemand dit? Het is niet zo dat je echt een geluidje hoort zodra die worden 'gecorrigeerd', maar gevoelsmatig noem ik het een knikje/knakje. Het is alsof de tanden na het slikken eventjes vast zitten, waardoor direct daarna wordt gezorgd dat de tanden via mijn tong weer heel licht terug 'schieten'.

PS:

- Ik draag sinds een week, enkel 's nachts, een eerder gemaakt bitje. Daarvoor had ik geen schik met een splint, waardoor ik terug ging naar het bitje. Dit bitje draag ik nu een week.
- Ik stoker sinds een paar dagen met houten stokers i.p.v. Gum Soft Picks.