Tand los na voetballen

Author:
Langejan
Posted:
vr, 04/13/2007 - 10:58
Goedemorgen,

Vorige week zaterdag heb ik met voetbal een onopzettelijke trap in mijn gezicht gehad van iemand. Daarbij trapte degene precies op mijn 2 voortanden. Mijn ene voortand zat toen een stuk naar binnen. Ik wilde door voetballen en heb de tand zelf terug geschoven. Ik hield er wel pijn aan, maar die pijn zakte weg. Ik heb hem aardig op z'n plaats terug verplaatst, maar toch kom ik best vaak met mijn ondertanden tegen de tand aan en dat is niet zo'n heel prettig gevoel.

Ik ben helemaal geen held bij de tandarts en dat was ook de reden dat ik niet gegaan ben. Ik zou niet weten wat ze eraan gaan doen daar ben ik best bang voor. Maar toch denk ik wel de tandarts te bellen, want de tand zit nog steeds niet helemaal vast hoe hij hoort te zitten.

Hebben jullie adviezen voor me, behalve dan de tandarts te bellen? En weten jullie misschien wat ze eraan gaan/kunnen doen?

Met vriendelijke groet,

Jan
vV

nou ik zou dit heel snel gaan regelen, en uiteraard de dader (simpel, je weet wie het was, zal ook wel rood gehad hebben ervoor toch?) aansprakelijk stellen..

Het is op afstand niet te zien wat er gebeurt is, maar in het ergste geval raak je de tand kwijt, als er een breuk in de wortel zit. En technisch is dat allemaal goed te herstellen (afhankelijk van de staat van de tanden simpel of minder simpel).

het belangrijkste nu is dat je een consultafspraak maakt ZSM!!! voor beoordeling van het probleem, en zorgen dat het zwart op wit staat wat de schade is. Er is helaas al een week verloren gegaan. Bij dit soort zaken moet er zsm ingegrepen worden anders wordt de toekomstverwachting van een tand snel slechter. Eigenlijk had dit vrij kort na de gebeurtenis (dezelfde dag in ieder geval) door een tandarts gezien moeten worden, en eventueel een eerste provisorisch stabilisatie van de situatie.. En eigenlijk moet het dus eigenlijk gezien dat je nog geen actie genomen hebt vandaag gezien worden..Maar dat wordt lastig, weekend staat voor de deur....Omdat je een week gewacht hebt zal de eigen tandarts, als ie nog bereikbaar is, ook niet blij zijn....
vr, 04/13/2007 - 11:13 Permalink
Langejan

Bedankt voor je antwoord, ik heb de tandarts gebeld, de assistente was niet zo blij, maar ik kan maandagmiddag komen.

De reden dat ik niet geweest ben is simpelweg dat ik best wel angst heb als ze aan m'n tanden zitten.

Als er een breuk in de wortel zit dan voel ik dat wel toch? Ik heb er eigenlijk geen last van, behalve dan dat ik voel dat ie niet helemaal vast zit en dus niet helemaal precies op z'n plek zit.

Groeten Jan
vr, 04/13/2007 - 11:36 Permalink
Spiegeltje

nou ik zou dit heel snel gaan regelen, en uiteraard de dader (simpel, je weet wie het was, zal ook wel rood gehad hebben ervoor toch?) aansprakelijk stellen..


Beetje off-topic maar toch, nee, maakt geen kans volgens mij. Is onderdeel van het spel. Er was immers geen sprake van opzet schreef Langejan al. Bij opzet of een zeer grove overtreding ligt het natuurlijk weer wat genuanceerder. Recentelijk zijn zelfs mensen door de strafrechter hiervoor veroordeeld hetgeen uitzonderlijk is. Daarbij ging het om ongelooflijk grove overtredingen of simpelweg zware mishandeling die niets meer te maken had met de risico's van het voetbalspel als zodanig. Zoals de bekende 'doodschop' tegen het hoofd van een speler die geblesseerd op de grond lag 'alsof een penalty werd genomen'. Commentaar dader ter zitting "Er zijn verschillende manieren om een penalty te nemen" :o :(
vr, 04/13/2007 - 12:09 Permalink
robinson

Club is via KNVB daarvoor verzekerd.
Moet er wel door de scheidsrechter een aantekening op het wedstrijdformulier gezet zijn.
vr, 04/13/2007 - 12:51 Permalink
Langejan

Maar dat is niet mijn grootste zorg, het gaat er meer om of iemand weet wat de tandarts gaat doen. Ik heb dus geen pijn maar heb wel gevoel in mijn tand, dus dood is hij niet. En ik zou zo wel verder kunnen leven, alleen omdat ie een heel klein stukje naar voren is geschoven komen mijn tanden af en toe op elkaar en het is ook niet zo heel mooi dat hij niet recht staat.
vr, 04/13/2007 - 13:07 Permalink
TIA

ja ook gewoon door gelopen net als jou erg bang voor tandartsen.

ik heb nu een kroon me tand was niet meer te reden. ik had het niet van voetbal maar een golfstick tegen me mond aan gehad :(

ik zou zeker maandag gaan als ik hou was.
nu tegen woordig als ik maar denk dit voelt niet goed ga ik gelijk naar de tandarts. vindt de tandarts ook niet fijn maar wil de rest van me tanden houden :smt003 en gewoon kunnen lachen zonder dat er tanden ontbreken of met pijn in je mond blijfen lopen. en geloof me ga niet met pijn door lopen dat is echt niet nodig dan is je tandarts echt je beste vriend . :smt006
vr, 04/13/2007 - 14:20 Permalink
TIA

in het begin had ik ook last voor al met eten kon je goed merken dat het niet goed zat.

ik heb zn 4 wk door gelopen me tand ging steeds loser zitten. en had toen wel wat last.
kon er niet mee eten omdat ik bang was dat ie er uit ging . ik had toen maar besloten om naar de tandarts te gaan.

maar toen het net was gebeurd was de pijn eerst ook afgezakt. later weer trug gekomen.
vr, 04/13/2007 - 14:53 Permalink
vV

maakt geen kans volgens mij. Is onderdeel van het spel


dan loopt er via club of vereniging of overkoepelend (hangt er van af, ben niet thuis in voetbal..) een ongevallenverzekering. Bij mijn sport loopt dit over de vereninging die alles in NL regelt ..Aan de deelnamelicentie hangt automatisch deze verzekering. Wel melden dan dus, met toedracht omschrijving, en event overleg met de aanwezige scheids!

bedenk wel: kosten kunnen in het ergste geval aardig oplopen (2000+....)
vr, 04/13/2007 - 15:10 Permalink
Langejan

Bedankt voor de antwoorden.

@ TIA: Ik heb juist het gevoel dat mijn tand vaster zit dan de eerste paar dagen, ik heb ook het gevoel dat als ik niet naar de tandarts zou gaan dat hij vanzelf wel weer vastgroeit. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. De reden dat ik naar de tandarts ga is dat ik niet over een paar weken denk dat als het toch mis is gegaan dat ik toch maar naar de tandarts was gegaan.
vr, 04/13/2007 - 15:22 Permalink
Langejan

Ik ben gisteren geweest en heb een wortelkanaalbehandeling gehad.
Door de verdovind voelde ik bijna niks, ik voelde wel dat bezig waren maar bijna geen pijn. Op het einde kreeg ik wel pijn en die pijn bleef ik houden totdat ik thuis 2 ibuprofens genomen had. Ik denk dta de verdoving aan het uitwerken was toen ik bijna klaar was.

Nou is mijn vraag: Ik moet volgende week dinsdag terug om mijn tand te laten bleken. Ik voel achter mijn tand net alsof er een gat zit, dat is denk ik de noodvulling of niet? Doet het bleken ook nog pijn, of heb ik het ergste gehad?

Gr. Jan
di, 04/17/2007 - 14:29 Permalink