Tand corrosie, opvullen kiezen

Author:
redparrotnl
Posted:
vr, 03/18/2011 - 15:56
:D Corrosie kiezen, natuurlijke bultjes verdwenen, kuilen/holtes zijn er voor i.d. plaats gekomen laatste jaren door tandenknarsen of zure drankjes drinken. :smt017
:smt001 :smt001 :smt001 :smt001 :smt001
De planning is alle kiezen iets te boren om goed grip te geven voor een grote vulling. Hierna alle kiezen te voorzien van een laag witte harde vulmiddel. Na de behandeling zullen de kiezen dus hoger zijn en zal bijten zonder gevulde mond met voedsel heel anders aanvoelen. Alle kiezen hebben geen bultjes meer die voedsel vermalen, maar zijn ernstig uitgehold. Je voelt de kuilen ook zitten met tong of vinger. Om erger te voorkomen en te voorkomen dat de wortel en zenuwen onder de kiezen zich terug gaat trekken als gevolg van de steeds verder gaande holten in de kiezen, gaat de tandarts nu de holtes dus vullen. Vraag, is dit te voorkomen, kan ik toch zo doorgaan zonder deze behandeling. En, is dit een veel voorkomende behandeling?
vV

ik denk dat er sprake zou kunnne zijn van zowel tandenknarsen als zure/zoete drankjes.

Dus naast herstel van de kiezen en een beetverhoging moet de oorzaak structureel worden aangepakt, dus veranderen van voedingsgewoontes die verkeerd zijn, en aanpak knarsen. Lijkt mij ook erg handig dat de oorzaak bekend is, omdat dat uitmaakt voor de aanpak.
vr, 03/18/2011 - 16:59 Permalink
redparrotnl

Bedankt voor uw antwoord. Als ik een jaar geen zure drankjes drink of andere zuren nuttig, en na dat jaar is er slijtage aan de nieuw opgebrachte laag (gaat nog gebeuren dus binnenkort) dat moet het van tandenknarsen komen. Ook heb ik zitten denken met een webcam of camera mijn nachtelijke mondbewegingen vast te leggen door deze de hele nacht te laten draaien. Dit achteraf bekijken vergt echter veel tijd en is bijzonder geestdodend om te doen. Of dit een vaak voorkomende behandeling is die veel mensen ondergaan (veel mensen doen namelijk aan 'snachts tandenknarsen hoor ik zo om me heen) is me nog niet duidelijk. Dit zou me een stukje rust geven de komende weken voor deze ingreep namelijk.
vr, 03/18/2011 - 19:32 Permalink