Stukje van kies, rare kleur?

Author:
AutumnRain
Posted:
vr, 05/22/2020 - 19:21
Goedenavond,

ik had vandaag het idee dat er een stukje van mijn kies was afgebroken en heb er even naar gekeken. Ik zag weinig, dus toen heb ik een foto gemaakt. Nu valt het mij op dat een gedeelte van de kies een rare kleur heeft (donkerder?) en meer lijkt te glanzen, alsof het doorzichtiger is.
Ik ben een beetje in paniek want ik zie nu meteen voor me dat die hele kies uit elkaar gaat vallen, en ik kan het nu even niet relativeren. Ik heb 10 jaar (echt waar) geen gaatjes gehad na een hoop gedoe in mijn tienerjaren, en nu is dit al de tweede keer dat er dit jaar een stukje van een kies komt. De andere heb ik net afgelopen week laten repareren.

Weet iemand waarom de kleur zo raar is, en is de kans dat er nu meer af gaat breken heel groot? Ik probeer een foto bij te voegen.

Bij voorbaat dank!
Attach
AutumnRain

Als antwoord op door vV

dat is oude vulling.


Bedankt voor de snelle reactie!
Ik wist niet dat vullingen zo konden glanzen, mijn andere vullingen doen dat niet.

Er is wel een stukje van de kies (of vulling?) afgebroken, het voelt wat stroef en scherp. Heeft het haast om zoiets te laten maken? Ik maak me er nu al uren erg druk om.
Ik heb een foto van de zijkant weten te maken. Die is duidelijker?
Excuses voor de paniek. Ik ben erg bang om meer kiezen te verliezen.
Attach
vr, 05/22/2020 - 21:00 Permalink
De Vliegende T…

Wat vervelend!
Het ziet er niet duidelijk uit maar het lijkt er inderdaad op dat het een heel oude vulling is en het is beter om deze te vervangen.
Er zitten misschien ook een paar gaatjes in de tand ervoor en erachter. U kunt dit sowieso het beste met uw tandarts bespreken. Sterkte ermee!
wo, 05/27/2020 - 19:14 Permalink