Stukje uit het midden van tand gebroken

Author:
Miss_Bliss
Posted:
ma, 01/30/2012 - 17:14
Hallo,

Ik zit met een vrij vreemd probleem. Er is een stukje uit het midden van de achterkant van een voortand gebroken. De onderkant zit er nog aan, de bovenkant zit ook nog goed vast, maar in het midden mist er dus een heel stuk waardoor het deel tussen de boven en onderkant van mijn tand verzwakt is. Ik ben nu erg bang dat de onderkant van mijn tand afbreekt, omdat het stuk dat er tussenuit is een soort 'haak'/'riggel' heeft achtergelaten en het toch aan de binnenkant van mijn mond zit en dus meer kans heeft om geraakt te worden door eten e.d.
De tandarts zegt dat ik volgende week maandag langs kan komen en dat hij er dan naar kijkt, ze zitten namelijk heel erg vol.. Maar voor mijn gevoel ben ik dan alleen maar een week lang onnodig het risico aan het lopen dat er nog meer tand afbreekt.

Ik begrijp ook niet hoe er ineens een stuk uit het midden van je tand kan vallen/breken.
Wel ben ik twee jaar geleden in de winter met mijn fiets gevallen en heb toen een van mijn voortanden gebroken. (ongeveer 1/4de lag eraf) Dit stuk is er weer aan 'gevuld' en daar ben ik ook verder erg blij mee. Maar ik vraag me af of ik toch ergens schade aan de tand die er naast zat heb opgelopen, want daar is nu het stuk uit.

Ook vraag ik mij af wat de beste behandelmethode is voor dit probleem.

Mijn vragen zijn dus:
1. Moet ik gewoon een week wachten en hopen dat de onderkant niet afbreekt of kan ik beter een second opinion halen bij een andere tandarts

2. Hoe kan er een stuk uit het midden van je tand breken?

3. Is het beter om het stukje eraan te laten vullen of om de riggel weg te vrezen/polijsten?

Alvast heel erg bedankt voor eventuele reacties