Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Stuk van dode kies afgebroken. Reparatie nodig? | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Stuk van dode kies afgebroken. Reparatie nodig?
Hoek
Offline
Laatst gezien: 9 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 10/27/2019 - 19:08
door Hoek zo, 10/27/2019 - 19:17
#1

Hallo,

enige tijd geleden is een stuk van mijn kies afgebroken. De tandarts heeft een noodvulling geplaatst. Deze kies is feitelijk dood, er is ooit een wortelkanaal behandeling op uitgevoerd.

Het afgebroken stuk is best fors, tot in het tandvlees. Maar ik heb er totaal geen last van en begreep al dat het herstel best prijzig kan gaan worden.

Hoe noodzakelijk is het dan om er nu nog wat aan te doen?

Het zou wel verstandig zijn
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 21 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 10/28/2019 - 09:24

Het zou wel verstandig zijn om het te repareren., ondanks dat je in je kies zelf geen gevoel meer hebt. Een kies moet een goede vorm hebben om er goed te mee kunnen functioneren. Een slechte vorm kan veroorzaken dat andere kiezen of een deel van de kies of je kauwspieren te zwaar worden belast. Bovendien kunnen in een kapotte kies zich voedselresten en bacteriën gaan ophopen en dat ruikt echt niet fris. De bacteriën kunnen vervolgens eenvoudig een tandvleesontsteking veroorzaken. De tijdelijk vulling houdt natuurlijk niet zo heel erg lang.