Spoed advies gevraagd van Kaakchirurg/Tandarts

Author:
Reina1
Posted:
wo, 12/11/2019 - 15:04
Beste,

Ik heb helaas last van terugkerende wortelontstekingen, waardoor ik elk jaar minstens 1x een wkb mag ondergaan.

Een maand geleden kreeg ik hevige pijn, anders dan normaal. Weer naar de tandarts; Antibiotica voorgeschreven gekregen en pijnstilling.
Zelf ben ik zéér terughoudend met het gebruik van medicatie.
De pijn zakte niet , de antibiotica sloeg niet aan...
Voelde me los van de pijn beroerd en kreeg ook een zwarte haartong.
Antibiotica kuur zat erop maar geen verbetering, dagelijks aan 4x 600ibru + 8 paracetamol om de dag en nacht een beetje door te komen.
Week later weer naar de tandarts met m'n helse pijn, direct een wtb gestart en de ontsteking bleek nog even bizar groot.
Kanalen schoongemaakt en hij heeft de kies opengelaten zodat de ontsteking naar buiten kon.
Hierna zakte de pijn , eindelijk!

Vandaag wederom bij de tandarts geweest en nog steeds geen verbetering , de tandarts snapt het zelf ook niet meer ; Hij zei letterlijk dat hij niet begrijpt dat de ontsteking niet weg gaat.
Alles weer schoongemaakt , nieuwe watten in het kanaal en volgende week weer.

Mijn vragen;

Ik voel mij al ruim een maand bizar slecht en ik ben een normale jonge fitte vrouw.
Het lijkt wel alsof mijn lijf compleet van slag is, elke avond om 8uur lig ik al in bed. Zo moe.
Antibiotica slaat niet aan en ik heb nu al 3 wtb 's in 1 maand tijd gehad .

Kan hier meer aan de hand zijn? Zou ik niet naar een kaakchirurg moeten?
vV

dan is de hamvraag: zijn er nog andere klachten regio hoofd/hals gebied? het zou kunnen zijn dat betreffende kies gebroken is.
Als er voorafgaande aan die wortelkanaalbehandelingen ook sprake wasnog is van forse hoofdpijnen , uitstraling naar nek en schouders is er iets anders aan de hand ... verder heb ik veel te weinig info om iets concreets te kunnen zeggen.
wo, 12/11/2019 - 15:21 Permalink
Gijsss089

Hoi Reina,

Wat akelig! :( Ik heb zelf erg lang lichamelijke klachten ondervonden en ook lang aan de pijnstillers gezeten, snap dat je dat doet maar echt gezond is het niet, maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook..
Ik heb zelf geen ontsteking gehad, echter heb ik mijn verhaal verteld aan een collega toendertijd, deze man had een ontsteking en had implantaten, hij had dagelijks gespoeld met een spoeling van Curasept met chloorhexidine, bij apotheek is dat te halen, hij vertelde me dat dat zijn ontsteking dusdanig teniet heeft gedaan dat was ook bevestigd door zijn tandarts. Het was geen spoeling trouwens, hij zei tube dat hij een beetje van die tandpasta pakte en dat 20 min rond liet gaan in z'n mond en niet doorslikken. Maargoed dat blijft een persoonlijke ervaring maar ik denk ik zeg het maar.
Een andere vriendin van mij is zo goed als al haar tanden kwijt door een wortelkanaalbehandeling, waar ontsteking zich verspreidde in de kaak. Dit is weer een andere persoonlijke situatie uiteraard maar toch zeg ik het erbij, zou deze situatie niet als klein inschatten. Lijkt me niet voor niets dat je lichaam aan het vechten is.
En zou een andere tandarts zoeken als deze je niet verder kan helpen.

Sterkte!
Beste groet Gijs
di, 01/21/2020 - 13:33 Permalink