Spanningspijn???

Author:
Danielle84
Posted:
ma, 05/19/2008 - 08:46
Hoi

Ik loop al een poosje te klieren met m`n tanden heb ook een opbeetplaat omdat ik snachts knars en loop bij byzondere tandheelkunde omdat de oorzaak moeilijk te vinden is, krijg fysio voor me mond.. jaja dat is er ook :lol:

Mijn vraag. van de week heel erg pijn gehad kies links onderin (is al een wkb gedaan) kon er niet mee kauwen niks met m`n tong er tegen aan deed al zeer! Bij de tandarts geweest foto`s gemaakt getikt niks te zien alleen dat de kies zeer deed. De tsndarts heeft een stukje van m`n kies en opbeetspalk e.d. ingeslepen om de kies iets te ontlasten, maar ze komen nog gewoon op elkaar. pijn is wel heel iets minder geworden maar nog niet veel en nu gaat de kies daarvoor ook iets zeer doen is dit weerpijn??

t is niet warm en koud gevoelig, hoelang duurt het voor de pijn weggaat??

Graag reacties! Groetjes Danielle
Tandarts_

Kijk heel erg uit met dit soort klachten... Het kan met het probleem te maken hebben waarvoor je nu fysio hebt en een spalk. Ik zou niet eens de kies ingeslepen hebben, evt wel de spalk aan de binnenzijde.

Het lijkt bijna klassiek: eerst een wkb, daarna weer 1 of een wortelpuntinkorting / trekken van de kies. Een poos later is het weer een andere kies in die hoek.

Mogelijk is het tóch een ontsteking, maar is het niet toevallig dat je nú last krijgt?? Afwachtende houding aannemen, al is dat met pijn niet makkelijk!
ma, 05/19/2008 - 13:13 Permalink
Danielle84

Hallo

Bedankt voor de snelle reactie. Ik loop bij de fysio e.d. omdat ze denken dat het dus met de spieren in mijn mond te maken hebben moet deze ook masseren. De spieren zijn over belast door knarsen e.d. en geven pijn signalen af aan de tanden.

De tandarts heeft idd wel dus het bitje ingeslepen en m`n kiezen...
:smt017

Krijg aan de andere kant nu ook wat last misschien omdat daar iets meer druk op staat? er staat in de planning om mijn hoektanden aan te vullen zodat mijn kiezen niet meer indirect op elkaar komen...

Ik wacht nog tot volgende week maandag.. Of is dit te lang? ( ben ook zwanger..)

Groetjes Danielle
ma, 05/19/2008 - 18:37 Permalink
poesiemauw

Ik herken de problemen die je momenteel ondervindt. Als je pas je kiezen hebt laten inslijpen, kunnen je klachten tijdelijk erger worden doordat je occlusie een nieuw evenwicht moet vinden (heb ik zelf ondervonden). Dit duurde bij mij toch een week of 3/4.
Ikzelf heb periodes dat ik nauwelijks last heb van spanningspijn en periodes zoals nu dat ik liefst van al al mijn tanden zou uittrekken omdat ze zo'n pijn doen van het klemmen.
Het enige wat een beetje helpt bij mij zijn spierontspanners maar die kan je moeilijk nemen als je zwanger bent...
ma, 05/19/2008 - 19:14 Permalink
Mignon

Beste Danielle,

Als je spieren overbelast zijn, zijn je tanden dat vaak ook. Waarschijnlijk klem je ze stevig op elkaar. Op de plaatsen waar het eerste contact ligt, kan zo overbelasting ontstaan. De spalk die je hebt is bedoelt om dat klem of knarspatroon te doorbreken. Heb je de spalk alleen 's nachts in? Aangezien de tandarts de hoektanden wil gaan opbouwen denk ik dat er ook overdag sprake is van behoorlijke parafunctionele activiteit.

Door de bovenhoektanden aan de binnenzijde van een laagje composiet te voorzien worden de kiezen uit occlusie getild zodra je je tanden op en neer schuift. Zo worden te zware contacten ontlast en verdere slijtage voorkomen.

Ik zou de spalk nog even tijd geven. Wellicht moet je er inderdaad nog een beetje aan wennen. Veel succes en houd ons op de hoogte!

Grts, Mignon
di, 05/20/2008 - 03:42 Permalink
Danielle84

Hoi

Bedankt voor jullie snelle reacties! Ik heb het idee dat de pijn verpringt. de kies waar ik pijn had word minder maar nu gaat er een kies aan de andere kant zeer doen. Wat ik wel heb is dat het vaak dezelfde kiezen zijn

Ik heb als opdracht de spalk alleen snachts te dragen ja dus als ik in bed lig doe ik em in en als ik smorgens wakker word weer uit. Overdag klets ik veel en ik bijt op m`n lip wat ik af moet leren en nagels wat ik heel druk aant afleren ben! :oops:

Groetjes Danielle
wo, 05/21/2008 - 20:54 Permalink
Danielle84

Hoi

Vandaag weer zo`n pijn!! Gister al begonnen maar nu weer aan een andere kies. Nu is het rechts boven en trekt heel erg door naar links onder. Hier zit nog wel een grote zwarte vulling? Kan moeilijk voelen of het nu spanningspijn is of dat het wat met m`n kies is... De kies doet wel heel erg zeer maar niet zozeer warm koud gevoelig...

Heb maar een paracetamol genomen iets zwaarders durf ik niet ( 11 wk zwanger ) Toch maar tandarts bellen maandag? Ben bang dat hij weeer aangeeft dat het spanningspijn is..

Groetjes Danielle
za, 05/24/2008 - 19:21 Permalink
Mignon

Als je zelf geen duidelijke oorzaak kunt aangeven en je het met de paracetamol kunt redden zou ik het nog even een paar dagen aanzien. Wat doet de bewuste kies als je er op tikt met bijvoorbeeld een theelepeltje? Als dit erg gevoelig is zou ik langs de tandarts gaan om het verder te laten onderzoeken. Wellicht is er dan sprake van een wortelpuntontsteking. De spanningspijn is in dit geval een vertroebelende factor. Houd dus even goed in de gaten of de pijn erger wordt, een kloppend karakter krijgt of verergert bij warmte/koude.

Beterschap, grts Mignon
di, 05/27/2008 - 18:06 Permalink
Danielle84

hallo

De pijn is idd weggetrokken na 3 dagen, ook door de opbeetplaat wat ik keurig in gehouden heb. Ik gebruik hem alleen snachts en de volgende dag zijn de klachten wel minder. soms spelen ze savonds op.

De aanvraag om mijn hoektanden op te gaan bouwen is gedaan dus afwachten wanneer ik terecht kan. Ondertussen ga ik vrolijk door met de fysio om mijn mond te leren ontspannen.

Groetjes Danielle
ma, 06/02/2008 - 10:51 Permalink
Mignon

Beste Danielle,

iI ben blij te horen dat het alweer wat beter met je gaat en dat je nu ook naar de fysiotherapeut gaat. Ik ben benieuwd op het opbouwen van je hoektanden de situatie nog verbetert.

Grts, Mignon
di, 06/03/2008 - 01:01 Permalink
Danielle84

hallo

De ontspannings oefeningen en massages bij de fysio helpen niet veel. Als ik mijn spieren van buiten en binnenuit masseerde kreeg ik enorme pijn. Ik moest hier acuut mee stoppe. heb het idee dat het wel iets beter gaat. Nu moet ik proberen mijn kaak spieren op te rekken. Als ik hiervan pijn ondervind ook direct stoppen. Vanaf nu krijg ik geen fysio meer, en word na de vakantie in september mij nieuwe splint gemaakt en mijn hoektanden opgebouwd.

Nu heb ik een hele andere klacht en dat is pijn aan een kies maar dan net onder het tandvlees. De bovenste rand van de kies zeg maar... Ja lastige omschrijving maar als ik er aan kom doet het erg zeer heb dit al wel een poosje. Maar nu word het heviger. Tandvlees is volgens mij niet onstoken. Heb er ingeprikt en gaat niet bloeden.. :smt017

lastig.. Als ik mijn tanden poests met elec. tandenborstel doet het ook ff zeer..

Hoop dat iemand weet wat dit is of anders toch maar ff tandarts bellen?? Graag reactiess
Groetjes Danielle

p.s t is een kies waar al een wkb is gedaan.
ma, 06/23/2008 - 18:18 Permalink
poesiemauw

Weet je wat bij mij goed helpt? Warmtecompressen. Ik heb zo van die hotbags (zakjes met een soort muntje in dat je moet klikken en dan gebeurt er een chemische reactie waardoor het zakje heet wordt) en die steek ik in een warm vochtig washandje en houd ik een kwartier tegen mijn kaken.

Ik neem ook een magnesiumsupplement (hooggedoseerd), dit gaat ook spierspanningen tegen.

En verder neem ik iedere dag 2x een halve temesta. Bij mij werkt dit fantastisch voor de spanningspijn van mijn kaken. Pijnstillers helpen bij mij niet, enkel die temesta.
ma, 06/23/2008 - 19:25 Permalink
poesiemauw

Het supplement is Promagnor, vrij verkrijgbaar. Temesta is een benzodiazepine (actief bestanddeel lorazepam) en dat mag je zeker niet nemen als je zwanger bent (wist niet dat je zwanger was)! Ook voor de magnesium kan je misschien beter even checken met je gyneacoloog.
Misschien is de temesta een oplossing voor na je zwangerschap?
ma, 06/23/2008 - 22:36 Permalink
Danielle84

Hai

Zoiets dacht ik al :) maar toch heel erg bedankt voor je advies. Moet nu spieren oprekken, en ben net wakker maar nu voel ik m`n spieren al weer door m`n wangen gieren.. alleen maal schuetjes.. niet zo fijn maar goed.

Maar denk ook dat het probleem aangepakt moet worden.. en dan kan ik wel pijnstillers gaan slikken, maar dit wil ik ook niet m`n hele leven doen om van de tandpijn af te zijn... :-?

Groetjes Danielle
di, 06/24/2008 - 07:47 Permalink