soort wild vlees?!

Author:
mama Joyce
Posted:
za, 08/27/2011 - 20:16
Ik heb zojuist bij mijn dochter van 10 een al lang loszittende, en inmiddels in tweëen gebroken, melkkies verwijderd (hij zat al erg los en ze durfde hem er zelf niet uit te halen). De nieuwe kies was al helemaal door en drukte de melkkies dus kapot. Nu is er een raar stuk tandvlees (?) bovenop de nieuwe kies te zien, dit zat voorheen dus tussen melkkies en nieuwe kies... Het is een losse 'lel' die alleen aan de zijkant vastzit. Het lijkt ook of er een bloeduitstorting in zit (een donkerrood plekje/blaasje). Weet iemand wat dit is/kan zijn? Het is nl. zaterdagavond, dus even bij de tandarts langs gaan is geen optie. Ze heeft er overigens geen pijn aan... het voelt alleen erg raar en vervelend.
Illuminus

Waarschijnlijk kiemweefsel dat altijd tussen melkelement en opvolger zit, zal over het algemeen vanzelf verdwijnen/loskomen als de kies verder doorkomt.

Als het echt een probleem is, kan de tandarts het weghalen, maar denk dat het zo'n vaart niet zal lopen. Wel goed schoonhouden, anders kan het gaan ontsteken als er voedsel onder komt.
za, 08/27/2011 - 23:42 Permalink