Slissen vanwege plaatje

Author:
jerolily
Posted:
za, 01/26/2002 - 19:56
Hallo,
Ik heb sinds kort (2 dagen) bovenin mijn mond een plaatje. Met daarop een neptandje (die direct naast de voortand gelegen zit).
Maar ik kan echt slecht normaal praten. Als ik te snel praat dan struikel ik met mijn tong alle kanten op, slissen dus. Ik vind dit heel erg! Ik praat dus heel erg nassaal. Wordt dit nog normaal, hoe krijg ik dit voor elkaar? V.w.b. andere oplossingen:kroon is niet mogelijk, implantaat is mijn gebit niet meer waard. misschien een brug, maar wat kost dit ongeveer?
Bedankt alvast!
de digitale tandarts

Vaak na het plaatsen van een gedeeltelijke of volledige prothese is de spraak anders. Met name worden er vaak problemen ondervonden met de s- en f-tonen, ook wel slissen genoemd.

Dit ontstaat door de verandering van de luchtstroom langs het gehemelte en langs de bovensnijtanden. Over het algemeen gaat dit door aanpassing, na enkele weken tot een paar maanden voorbij. In enkele gevallen moet de prothese worden aangepast.

Omdat een brug een vaste constructie is en er geen plaat over het gehemelte loopt, wordt het als een meer comfortabele oplossing gezien. De kans op (de tijdelijke) verandering van de spraak is ook kleiner.
Het kost echter ook meer dan een plaatje, ongeveer rond de 1200-1300 euro, of meer als er extra voorbereidend werk noodzakelijk is.

Misschien is een ets-brug een goede oplossing voor u! Bij deze brug wordt de ontbrekende tand over het algemeen nagemaakt van porselein en aan de achterkant van de buurtanden geplakt. De prijs ligt rond de 500-600 euro.

Succes!


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-31 19:51 ]
do, 01/31/2002 - 19:49 Permalink