Sinds februari (helse) tandpijn

Author:
Pine96
Posted:
vr, 05/03/2019 - 02:16
Mid februari kreeg ik uit het niets last van tandpijn op verschillende plekken in mijn mond. Sommige dagen was de pijn intens, andere dagen minder. Aangezien ik momenteel in de UK woon en ik hier geen tandarts heb, heb ik het eerst even aangekeken met pijnstillers. Begin maart werd de pijn zo erg dat pijnstillers niet meer hielpen. Ik heb geprobeerd toen een spoedafspraak te krijgen bij een tandarts maar dat bleek vrijwel onmogelijk, waardoor ik besloten heb terug te vliegen naar NL. De spoedtandarts heeft foto's gemaakt en gaf aan dat hij niets kon zien, maar dat mijn kauwspieren overbelast leken (waarschijnlijk door knarsen - ik heb hiervoor een bitje) en dat ik rust moest nemen. Hij adviseerde ook mijn verstandskiezen te laten trekken voordat ik terug zou keren naar Engeland. Ik heb in de 4 weken daarna al mijn verstandskiezen laten trekken bij de kaakchirurg maar de pijn werd niet minder, juist tijdelijk meer omdat de spier tijdens het trekken is opgerekt. De kaakchirurg heeft me doorverwezen naar de kaakfysio. Doordat ik weer terug moest naar Engeland ben ik maar een keer langs kunnen gaan. Wel heb ik oefeningen gekregen waar ik dagelijks mee aan de slag ga. Tussentijds ben ik ook bij mijn eigen tandarts geweest, die aangaf dat er een ontsteking in mijn tandvlees zat en die me aanraadde bij de mondhygiëniste langs te gaan. Hier ben ik geweest. Inmiddels ben ik weer een paar weken in Engeland, en ondanks dat de pijn aanvankelijk leek te zakken, is deze nu weer terug. Ik heb voornamelijk rechtsboven last, maar sinds een week heb ik ook veel pijn bij mijn ondertanden. Het op elkaar zetten van tanden doet pijn, maar ik merk niets geks bij het eten /drinken van heel warme en koude producten. Kan de pijn veroorzaakt worden door de kauwspieren? Of wellicht door schade aan het glazuur vanwege het knarsen? Een tandvleesontsteking zou er inmiddels toch wel uit moeten zijn aangezien ik na het trekken van de verstandskiezen een tijd lang heb gespoeld met chlorhexidine.

De pijn is zonder pijnstillers niet te verdragen, maar ik word inmiddels misselijk van de pijnstillers doordat ik deze al sinds februari regelmatig slik, dus dit is niet ideaal.

Ik heb geen vaste tandarts in Engeland (wachtrijen van 6 maanden zijn in de stad waar ik woon heel gebruikelijk) en kon de vorige keer geen spoedafspraak krijgen, dus daar heb ik niet al te veel vertrouwen in. Ik heb intussen ook al zo lang pijn dat ik het lastig vind om aan te geven waar het precies pijn doet. Naar de tandarts in Nederland kan ik echter op zijn vroegst pas weer in juni, tot die tijd heb ik hier verplichtingen,maar ik wil echt niet zolang nog zoveel pijn hebben.

Iemand advies of suggesties over wat deze pijn veroorzaakt en wat ik het beste kan doen?