rotte voortand

Author:
robin
Posted:
wo, 10/10/2001 - 22:39
hallo. ik heb een zoontje van 4 jaar en die is toen die ca. 1 jaar oud was gevallen op een speelgoedbak. Daardoor is zijn voorste tandje bovenin afgebroken. mijn tandarts zegt als hij er geen last van heeft die tand er niet uit hoeft. maar nu gaat het tandje rotten en er komt een etterbultje met pus boven zijn tandje en er onstaat roodheid. mijn vraag is moet ik hem eruit laten halen want misschien tast dit ook de andere tanden aan ( op latere leeftijd) of kan ik hem laten zitten. Hij stinkt wel uit zijn mondje maar het doet hem geen pijn. Of moet ik er niets aan doen en gaat die er vanzelf uit. groetjes een ongeruste moeder
de digitale tandarts

Het is helaas mogelijk dat melktanden na een val zodanig verplaatst zijn dat ze de kiem van de blijvende tand kunnen beschadigen.

Mocht de melktand wat naar binnen geschoten zijn en of gedraaid, dan is het vaak verstandig om te wachten of dit zich spontaan hersteld. De tandarts moet eigenlijk dan wel controleren of de wortel van de melktand niet te dicht in de buurt zit van kiem van de blijvende tand.

Mocht er echt een breuk zijn opgetreden in de wortel van het melktandje, dan wordt deze over het algemeen getrokken. Als het onderste deel dan niet meekomt kan dat gewoon blijven zitten. Het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling is op deze leeftijd meestal geen optie.

De blijvende tand zal dan waarschijnlijk later doorbreken en mogelijkerwijs ook beschadigd kunnen zijn.

Bij uw zoontje is de wortel blijven zitten en gezien uw verhaal, is deze ook ontstoken geraakt. Ik denk dat u deze zo snel mogelijk moet laten verwijderen om schade door deze ontsteking aan de blijvende tand te voorkomen.

Succes!

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-15 12:23 ]
ma, 10/15/2001 - 12:21 Permalink