Reactie na tandingreep

Author:
anna20202
Posted:
zo, 06/14/2020 - 21:49
Hallo allemaal

toch besloten even een post te plaatsen hierover.

2 maanden geleden beet ik op iets hards, brak er een stukje tand af en zijn er barstjes ontstaan in tanden en kiezen. Door de barstjes zijn de tanden vermoedelijk gaan drukken tegen het tandvlees met als gevolg nu altijd een ontstoken smaak, smaakt ook een beetje naar bloed. 24/7
De kaak heeft ook een krakje. En ja veel pijn in tanden/kiezen is er ontstaan.

Ik ging toen naar de tandarts en moest ivm met corona eerst verplicht spoelen uiteraard met H202.
De tand die af was gebroken, daar is bij de tandarts een keramische vulling (of nou ja, composiet met keramiekdeeltjes, zonder bpa) opgezet.
Op dat moment voelde de tand heel erg dood, praten ging lastig en ik voelde me compleet vd wereld. Het stukje composiet brak er af. Ik had nog wel pijn en de ontstoken smaak maar voelde mij iets beter.

Er zat wel een klein scherp randje op tand. Ik moest sowieso 6 weken wachten ivm corona voordat ik weer de tandarts kon zien. ik had wel telefonisch contact en zei dat ik veel pijn had in tanden/kiezen, ze gaf aan dat ik maar continu pijnstillers moest slikken. Ik ging toen het weer kon terug naar de tandarts. Ik gaf wel aan dat ik door de vulling destijds een compleet dood gevoel op die plek had. De tandarts besloot om het hele gebit te polijsten en verder geen stukje op de tand te zetten. Ik gaf wel aan veel pijn te hebben door heel het gebit en een ontstoken smaak. Ik ging weer naar huis
De pijn bleef dus ik ging terug naar die tandarts. Het kleine scherpe randje noemde ik ook, ze gaf aan dat ze dat wel 'n beetje kon polijsten. Ik vroeg of er dan niet nog meer tand verloren ging waarop ze zei: "Nee hoor, helemaal niet". Voordat ik het wist was er MEER TAND VERLOREN. IK zag het thuis er was nu duidelijk een hoekje uit. Ik baalde daar best van. Ondanks dat ik voelde dat m'n niet-pijndoende, mooie gebit, allang niet meer was wat het ooit was.

Ik besloot omdat er nu 'n duidelijk hoekje uit was het dan maar op te vullen met keramiek. De manager vd tandarts, daar had ik contact mee via mail. Ik moet zeggen dat ze me 'n beetje als 'n kind behandelde, maar dat tot daar aan toe.

Dus ik terug- en ondanks dat de tandarts wist dat ik eerder zei dat mijn tand compleet dood aanvoelde nadat het keramische spul erop was gezet, zette ze het er weer op.
Maar- geen mooie vorm, nee ik keek in de spiegel na de ingreep en zag dat ze het rond had gevijld. NOG meer tand weggevijld dus.

IK kwam thuis, en binnen afzienbare tijd kreeg ik allerlei klachten (weer dezelfde reactie op het keramiek als eerder. Maar nu erger- de hele ingreep, dus ook het afvijlen maar ook het materiaal heeft dit 100 procent zeker veroorzaakt.
Slecht zicht (een soort witte blokjes in mijn gezichtsveld), heel moe, last van m'n spieren en slikklachten.

Ik gaf dit aan bij de tandartsassistente per telefoon, dat ik vermoedelijk niet goed op het vulmateriaal reageerde maar ze gaf aan "Hier nog nooit van gehoord te hebben" en legde de hoorn erop.
Ik gaf het ook door aan de manager, dat ik niet blij was dat de tand rond waf was gevijld - de laatste 2 behandelingen wilde ik niet betalen want ik had hier toch niet om gevraagd- maar ook dat ik heel ziek was door het vulmateriaal. Ik ben weer teruggegaan naar 2 tandartsen daar (kreeg elke keer 'n ander): de eerste wilde het materiaal er niet afhalen want hij was er stellig van overtuigd dat dit biologisch en goed materiaal is ondanks dat ik zei dat ik er slecht op reageer, en de tweede tandarts kon niet zien hoe de vulling liep dus kon het er niet afhalen.

Ik bleef me ziek voelen. Echt aanzienlijk beroerder dan toen de vulling er af was gebroken, en ik vullingvrij was.
De pijn blijft- met name in de boventanden (regelmatig ook een kloppend gevoel erin). Het is echt een ramp. Ik slaap er ook slecht van. De vulling heeft een hoge krimpspanning volgens mij dus die tand is ook pijnlijk. Word vaak wakker met bloedend tandvlees achter die tand.
En ook , boven de vulling is het nu gaan ontsteken in mijn neus. Beide kanten een soort zweertjes.

Ik ben vorige week dan maar naar een noodtandarts gegaan om te vragen of zij de vulling er af kon halen. Zij heeft dat niet gedaan maar ik heb me over laten halen een röntgenfoto te laten maken van die tand. Nou dat had ik dus niet moeten doen.
Per bezoek aan wat voor tandarts dan ook lijkt het nu erger en erger te worden. Na de röntgenfoto (dit is straling) was ik erg moe, en compleet vd wereld en is mijn zicht nog slechter geworden. Die tandarts die aangaf dat rongen helemaal niet uitmaakt had het echt niet bij het rechte eind, overal op internet is toch te lezen dat rontgen schadelijk is. Laten we hopen dat dit niet voor blijvende effecten heeft gezorgd.

Nu heeft mijn eigen tandarts- ik gaf aan dat ik niet blij ben met de ronde tand en ziek ben sinds vulling en veel pijn heb - mij maar doorverwezen naar het ACTA het centrum waar tandartsen opgeleid worden. IK krijg niets meer vergoed, en ik vroeg de manager vd tandartspraktijk of die kosten hoog gaan zijn. "Minder dan 'n reguliere tandartsbehandeling" zei ze maar wat blijkt alleen het gesprek al met de professor door kost 100 euro.

Ik zou graag reactie willen omtrent dit probleem.
Zoals jullie kunnen lezen gaat mijn gezondheid niet zo best nu, en vraag ik me af of dit ooit wel goed gaat komen. Ik persoonlijk heb niet veel vertrouwen in de ACTA.

Boren in een tand is OOK niet goed en ik wist eigenlijk niet dat tanden zo in verbinding staan met de rest van je lichaam en voor zoveel klachten kunnen zorgen.

O ja ik heb ook een vulling op de voortand (in 2011 gekregen)- daar is nooit aan gevijld en dat is ander materiaal- composiet (met bpa).

Maar mijn tanden zijn sowieso naar de *** ik heb veel pijn het trekt heel erg, continu, ben er best ziek van.
Lieneke

Zo te lezen gaat het niet goed met je. Met 'ziek' bedoel je volgens mij vooral dat het mentaal niet goed met je gaat. Ik zou je het volgende advies geven:
* Naar een biologische tandarts die rekening houdt met jouw visie over medisch handelen
* Naar de psycholoog
* Naar een orofaciaal therapeut
En verder....laat het los...je bent hier veel en veel teveel mee bezig.
ma, 06/15/2020 - 09:27 Permalink