rauw gevoel in mond wat aanzet tot veel poetsen

Author:
muis
Posted:
ma, 02/25/2002 - 20:31
Is er iemand die dit ook heeft? Ik poets de hele dag mijn tanden omdat ik altijd een erg rauw gevoel in mijn mond heb. Aan de binnenkant van mijn ondergebit en verder in mijn hele mond en tong, alsof je heel veel spinazie of rabarber hebt gegeten. Eigenlijk helpt het vele poetsen niet meer goed, maar stoppen is nog erger. Maar nog erger dat ik altijd dat vreselijke rauwe gevoel heb, waardoor ik ook geen zin in eten heb en de hele dag het gevoel heb dat ik een hap kalk in mijn mond voel.
Ik poets met 3 verschillende combi's van tandpasta's, mac cleans en colgate tatall en anti tandsteen. Het kost me ook nog eens een vermogen en ik wordt er doodongelukiig van.

Is er iets waardoor ik gladde tanden en mond kan krijgen zonder te hoeven poetsen?
saskiaa

Hoi muis,

Ga eens naar een mondhygienist, hij of zij kan de plaque op je tanden verwijderen.

Gebruik na iedere maaltijd een tandenstokker en na het poetsen 's ochtends en 's avonds met ragers tussen de tanden.

Je tong kan droog of ruw aanvoelen omdat er waarschijnlijk niet veel speeksel in de mond is. Gebruik hier voor een suikervrij kauwgompje, dit bevorderd het speeksel.

Succes. Groeten van saskia
di, 02/26/2002 - 11:48 Permalink
muis

Hoi Saskia,
dank voor je reactie.

Misschien is een mondhygienist niet een gek idee. Kaugom helpt helaas niet, daar wordt mijn mond alleen maar rauwer van. Eigenlijk maakt alles het gevoel rauwer, zelfs het drinken van gewoon water.

Muis
di, 02/26/2002 - 16:39 Permalink
de digitale tandarts

Beste Muis,

Het rauwe gevoel, is dat afkomstig van je tandvlees/slijmvlies? Voelt je tong ook rauw aan?

Een tekort aan speeksel of een verkeerde samenstelling van het speeksel kan de slijmvliezen irriteren. Sommige medicijnen kunnen dit als bijwerking veroorzaken, er zijn echter meer oorzaken mogelijk.

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam op de louwesweg 1, heeft vrijdags een speekselspreekuur. Als het rauwe gevoel misschien inderdaad samen gaat met weinig en/of dun speeksel, dan zou u daar een consult moeten aanvragen.

Met vriendelijke groet.
zo, 03/03/2002 - 13:46 Permalink