Rare smaak na plaatsing kronen

Author:
Denbreek
Posted:
vr, 11/07/2014 - 22:06
Hallo ik heb al mijn tanden laten vervangen door zirkonium kronen in turkije 3 weken geleden.
Nu heb ik 3 dagen al last van een vieze smaak in mijn mond waarvan ik ook buik of maapijn krijg , wie kan mij hier verder mee helpen om dit weg te krijgen ?
Lieneke

In Turkije zeg je...daar heb ik helaas geen goede ervaringen mee. Ik kom regelmatig problemen tegen met Turkse kronen; vaak is de pasvorm niet goed waardoor er een gleuf ontstaat tussen de kroon en de tand en tandvlees. Hier gaat zich plak ophopen wat je niet goed wegkrijgen waardoor er een ontsteking ontstaat. En nu mag een Nederlandse tandarts het gaan oplossen? Ik vrees dat hij daar niet blij mee gaat zijn. Hopelijk is alles wel in goed overleg met je eigen tandarts gebeurd?
za, 11/08/2014 - 08:46 Permalink
Denbreek

Volgens mijn tandarts is het erg mooi gedaan en de aansluitingen zijn goed echter 3 dagen geleden heeft ze 2 kronen die los zaten opnieuw onder verdoving opnieuw geplaatst.dit kan in nederland ook gebeuren zei ze.mijn kronen zijn aan blok geplaatst om zodoende meer stevigheid te krijgen in het geheel.dit gebeurd ook in nederland zij ze.ik heb die rare ijzer smaak gekregen nadat de 2 kronen opnieuw zijn geplaatst, kan het door de vloeistof komen waarmee verdoofd word misschien ?
za, 11/08/2014 - 09:30 Permalink
Denbreek

De kronen zijn door mijn eigen tandarts in nederland opnieuw geplaatst omdat ze los zaten.
De kronen zijn aan blok geplaatst dus geen brug maar 2 of 3 aan elkaar maar wel ieder over een afgeslepen tand heen gezet.
Ik heb 1 brug en die zit goed aangesloten op mijn tandvlees dus kan daar kan ik moeilijk onder komen.
za, 11/08/2014 - 10:26 Permalink
vV

Als blok plaatsen doen we liever niet, zeker niet wanneer er geen reden voor is. Enige reden zou een paroprobleem kunnen zijn trouwens, als dat er is verklaard dat wel deveize smaak. En of de kronen dan juist geindiceerd zijn vind ij dan ook twijfelachtig. Loskomen na een paarbweken gebeurt in nl niet zo gauw, en wijst voor mij op verkeerd cement, verkeerde vormgeving beslepen tand, of een fout in de procedure.
Ik vind het een vaag verhaal in ieder geval, en vreemde commentaren van de nederlandse tandarts, die zou echt beter moeten weten lijkt mij. Of er is geen behoefte aan discussie erover.
za, 11/08/2014 - 17:28 Permalink
Denbreek

Vandaag weer een rare ijzersmaak in mijn mond en tevens maag klachten , dit was ook de vorige keer het geval.
Bestaat er iets als zirkonium allergie of vergiftiging ?
Trouwen de vorige week weer opnieuw geplaatste kronen door mijn nederlandse tandarts zitten nu weer los ????
ma, 11/17/2014 - 21:02 Permalink
Denbreek

De los zittende kronen die door mijn tandarts in nederland zelf vast zijn gezet en weer los zitten zijn erg pijnlijk. Ik heb gevraagt om hier een wortel kanaal behandeling op te doen voordat de kroon opnieuw geplaatst word.zij zegt dat de kies dan zwakker word.
Maar pijn hebben is niet leuk.je kan ook door de zirkonium kroon heen een kanaal behandelijng laten doen maar dan maak je de kroon weer zwakker.wat is het beste om te laten doen ?
do, 11/20/2014 - 22:28 Permalink
vV

met te veel afgenomen en te weinig retentie bedoel ik precies dat eigenlijk.
Een goede kroonpreparatie voldoet aan een aantal eisen. slijp je hem te spits, te puntig komt alle houvast aan op het cement en de hechting aan zowel tand als kroonmateriaal. Slijp je teveel weg in hoogte mag de hoek van beslijping wellicht goed zijn maar heb je te weinig lengte om de krachten op te vangen. Wat ik bij Turkse doppen (kronen is een verkeerde term daarvoor) vaak zie is een combinatie van beiden. Dan blijven ze inderdaad loskomen. Ergste is nog wel dat je dan wortelkanaalbehandelingen met opbouw moet maken om nog iets te kunnen, en daarmee dus de levensduur van de tand meestal ernstig verkort wordt.

Ik heb nogal wat Turkse patiënten, die laten graag daar het kroon en brugwerk maken, altijd met rampzalig resultaat.
Gisteren toevallig weer 1:
5 delige brug. Wortelrest van een kies blijven zitten (dit keer zowaar wel verteld aan pat...) brug gewoon gemaakt. Middelste pijler van de 3 zat een oude endo in, met zwarting, moest over (al jaar geleden gecommuniceerd met patient, die had het ook verteld aan Turkse tandarts, hoefde niet...).. Nu dus maar afspraken gemaakt om alsnog die endo te doen , door de nieuwe brug heen, die overigens overal overstaat (te dik bij de overgang van kroon naar tand).
2 e, ook gisteren: twee 3 delige bruggen op implantaten, alles gedaan in T , in 2 maanden tijd.... helemaal niet schoon te houden, cementresten overal etc. Veel werk aan om schoon te maken en ik kom niet overal bij. Moet eigen fors gaan slijpen aan de kronen om er iets van te maken qua vorm, maar ja dan ziet het er niet meer uit door het dikke metaal wat eronder zit. Eigenlijk moet alles over..

Dit soort rommel op moeten ruimen of blijven pamperen in de hoop dat het zo lang mogelijk goed blijft gaan is voor ons niet leuk, geeft geen voldoening ook..

Ik hoop dat de gevolgschade bij u meevalt...Ik hoop ook dat u vooral zult uitdragen aan anderen dit niet te doen...Buitenlandse patienten maar ook landgenoten nb die alleen voor dit soort groot werk komen is gewoon big business daar, dat er ook een mens aan vastzit boeit ze niet, echt niet. Een enkele uitzondering daargelaten maar die krijg je voor dit soort werk met dit soort werktermijnen niet te pakken.
vr, 11/21/2014 - 10:34 Permalink
Tandarts_Richa…

Welk metaal is gebruikt?. Bent u met uw "klachten" terug geweest. Dat zou ik eerst doen en een x-foto laten maken om te zien of niet meer aan de hand is.. En indien niet tevreden dan een second opinion laten uitvoeren door een tandarts die verstand v kronen heeft.
zo, 10/02/2022 - 13:31 Permalink