Raar gevoel na flossen

Author:
Nielsjuh
Posted:
wo, 07/09/2008 - 16:34
Ik heb hier al eens eerder op het forum geplaatst ,maar misschien dat iemand me hierbij ook kan helpen .
Een tijdje geleden heb ik last gehad van een nieuwe vulling (zie eerdere bericht) ,maar gelukkig is dit uiteindelijk zo goed en kwaad als het kan overgegaan . Nu is het zo dat de tandarts me vertelde dat ik moest gaan flossen aangezien ik niet meer met tandenstokers tussen mijn kiezen mocht omdat ik dan de vulling zou kunnen beschadigen .
Ik ben dus braaf gaan flossen ,maar elke keer als ik geflost heb , krijg ik een heel raar gevoel in mijn gebit . Net alsof mijn tanden los zitten (wat natuurlijk niet zo is ) en zijn ze uren gevoelig . Dit duurt zo'n hele dag ! Ik heb geen last van bloedend tandvlees , eerder een raar drukgevoel.
Het is echt een heel vreemd gevoel ,maar ik kan wel alles gewoon eten zonder dat ik last krijg . Is dit normaal of moet ik toch maar naar de tandarts gaan ? ?
Newtan

Ik denk dat dit komt omdat je contactpunten nu schoon zijn. Dat voelt inderdaad strakker. En misschien zet je wel de hele dag klemmend je kiezen op elkaar. Dat geeft de hele dag dit gevoel. Dat doen erg veel mensen trouwens, dus het is niet zo gek.

Ik maak tegenwoordig weer vullingen die tegen stoken kunnen. Kwestie van de gebruiksaanwijzing van de lijm (bonding) goed lezen :oops: :smt010
ma, 07/14/2008 - 21:40 Permalink
Nielsjuh

Nou ik ben vanmorgen bij de mondhygieniste geweest en ik heb het geweten : ondanks dat ik electrisch poets en tandenstoker had ik toch best wel wat tandsteen . Ze heeft het allemaal goed gereinigd en mijn tanden voelen ook een stuk prettiger .Ik had wel een piepklein gaatje , maar dat zat tussen twee kiezen waar ik met geen mogelijkheid bij kon komen . En door het tandsteen heb ik (lichte) tandvleesontsteking,maar deze zou snel overgaan door het reinigen en tandenstokeren.Ze kon wel duidelijk zien dat ik electrisch poets aangezien mijn tanden wel prima schoon waren. A.s vrijdag moet ik terug voor mijn tanden en kiezen in mijn onderkaak .
Ze zei ook dat flossen niet echt hielp aangezien ik veels te grote openingen had tussen mijn kiezen : tandenstokeren was beter .
Voor de rest zag het er allemaal prima uit en heb ik een prima gebit :D
Toch een pak van m'n hart !
di, 07/15/2008 - 12:49 Permalink
Newtan

Veel verlies van vullingen dan bij jouw patienten?


Nee, niet veel. Wel opvallend. Toen bleek naderhand dat we van een alcohol bonding op een (wet) aceton bonding waren overgestapt. En daarbij mag je het oppervlak niet helemaal droogblazen. Anders heeft het veel te weinig collageen uitsteken in het oppervlak om goed te hechten. Maar eerst werden van alle nieuwe flesjes de gebruiksaanwijzingen met de verpakking weggegooid. Dan hou je je oude gewoontes nog ietsje te lang vast. Leerzaam.
Gelukkig gebruik ik voor diepe boxen toch liever Ketac Molar. :smt020

Voor de leek: ook voor een oude rot is het nog makkelijk om een fout te maken.
En dan zijn witte vullingen mooie plaatjes, maar zonder sticker :smt003
wo, 07/16/2008 - 00:31 Permalink
Nielsjuh

Het rare gevoel wat ik had , kwam waarschijnlijk doordat ik pas was begonnen met flossen en doordat mijn tanden/kiezen iets zijn gaan schuiven ( ik heb 9 jaar een beugel gehad, ben nu 24.). Volgens de tandarts was dit normaal . Nu ik dus al mijn tandsteen kwijt ben voelt het nog steeds een beetje raar , maar de druk heb ik niet meer .
Vrijdag worden mijn ondertanden gereinigd en dan is alles weer prima ! Ik hoef dan pas weer over 1 jaar naar de preventie-assistente en over 2 jaar naar de mondhygieniste . Omdat ik dus een beugel heb gehad heb ik veel openingen tussen mijn kiezen en daar gaat gemakkelijk tandsteen tussen zitten , ook waar ik met tandenstoker / electr.tandenborstel niet bij kan , dus het wordt nu eindelijk goed gedaan en daar ben ik echt blij mee ! Eindelijk hoef ik me geen zorgen meer te maken :smt003 :smt003 :smt003
wo, 07/16/2008 - 12:45 Permalink