Raad verdovings overgevoeligheid / goudallergie

Author:
smolders
Posted:
wo, 12/08/2010 - 18:56
Ik was gisteren bij het ACTA, na vele, sulfietvrije spuiten, geen verdoofd gevoel gekregen. Werken was onmogelijk, zo kon ik, onverrichter zaken weer retour naar Maastricht ( Het ACTA zit in Amsterdam ). Ik tril dan vreselijk, ik ben echter NIET bang. ( ik vind het ook geen feest )
Ik kan slecht tegen medicijnen, heb een goud- en lijmallergie en diverse voedsel overgevoeligheden.
Ik heb slechts de tandartsreeks laten plakken, waar de goudallergie er met ++ uit kwam.
Als je niet of nauwelijks te verdoven bent is dat een slecht bericht, ik heb 7 gouden kronen. Ik zou graag een meer precieze test uit laten voeren al vorens te beslissen of het goud eruit moet. Graag uw hulp bij mogelijke adressen.
Daarbij ben ik hogelijk geinteresseerd is WAT dat goud mij "aan kan doen" Krijg ik er kanker van vroeg ik. De TA zei : zo ver wil ik niet gaan. Dat geeft me bepaald geen veilig gevoel.
Dank voor uw antwoorden c.q. adviezen, groet.
vV

heel vervelende uitslag.
Geen enkele zorgverlener kan en zal een sluitend antwoorde geven op de vraag of iemand ergens kanker van krijgt. ZIjn zoveel factoren. Niet iedereen die stevig rookt krijgt longkanker, en andersom zijn er ook niet rokers die het wel krijgen.
Niets is zwart wit op dat gebied, en ik denk dat dat zeker geen weg is om in te slaan.
Allergie is iets anders dan celmutatie.

Punt is dus wel: met deze uitslag zou vervangen van de kronen wel eens onder de regeling bijzondere tandheelkunde kunnen vallen.

Wat betreft verdoven:
als alles duidelijk is en rond is zou er de mogelijkheid kunnen zijn dat vervangen/uitgebried werk misschien onder dagopname/narcose gebeurt, een andere optie is eens te kijken of er accupuncturisten zijn die het klaar spelen een blokkade aan te brnegen. Een patiente van mij is (al jaren geleden) met accupunctuur ""verdooft"" voor een apex resectie, en dat ging heel aardig. Niet 100% maar wel voor alle partijen werkbaar. Was in Nijmegen gedaan.
do, 12/09/2010 - 08:24 Permalink