Pus na Apexresectie

Author:
Opmijntandvlees
Posted:
di, 07/27/2004 - 11:04
Hallo Allemaal,

Het is de eerste keer dit ik op dit forum ben dus ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.

5 weken geleden heb ik een apexresectie ondergaan bij de kaakchirurg, deze ingreep was op zich geen probleem en heb daarna ook niet erg veel last meer gehad. 1 week geleden begon het allemaal weer een beetje te irriteren (een soort jeukerig gevoel). Er was wel weer een fistel maar die was de ene dag sterker aanwezig dan een andere dag.

Dit is allemaal zo doorgegaan met irriteren met als uiteindelijk resultaat dat ik gisteren plotseling een soort van puist met pus (wit) zag op de plaats van de fistel.
Ik heb deze puist gewoon laten zitten met het idee dat deze vanzelf wel zou open knappen. Vanmorgen toen ik wakker werd was de puist inderdaad verdwenen, en dus ga ik ervan uit dat deze vannacht is open gegaan en dat het pus eruit is gekomen.

Mijn vraag is nu wat heeft dit te betekenen ? is dit een goed of slecht teken 5 weken na een apex.
Lara

Hoi opmijntandvlees...

Ik zie dat niemand je vraag heeft beantwoord???
Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het antwoord,.....


En, hoe gaat het nu met je???


Groetjes,Lara
di, 08/03/2004 - 20:13 Permalink
de digitale tandarts

Indien er echt pus uitgekomen zou zijn dan was dat geen goed teken.

Maar mogelijk kan het ook nog wat wondvocht zijn als reactie op de ingreep. Het is wel zo dat er nu niet weer opnieuw blaasjes of fistels moeten ontstaan, dus hou de zaak goed in de gaten!
di, 08/03/2004 - 21:48 Permalink
Opmijntandvlees

Ik ben de afgelopen week toch maar even teruggegaan naar de kaakchirurg omdat ik er niet veel vertrouwen in had.

De kaakchirurg constateerde dat ik een wondinfectie had opgelopen en dat ik daardoor nog last had/heb. Zij zei dat er nogal een grote onsteking had gezeten en dat bepaalde overblijfselen kunnen leiden tot een wondinfectie. Ook heeft zij nog even op mijn keizen getikt maar hiervan had ik geen last. Ik heb nu een penicilline kuur (5 dagen) gekregen om de wondinfectie te kunnen bestrijden. Deze zou moeten helpen, indien dit niet het geval is dan zit er dus iets nog niet goed en dan moet ik weer naar de tandarts voor eventueel nog een wortelkanaalbehandeling en als dat niet werkt dan kan ik de betreffende tand als verloren beschouwen.

Dus nu maar hopen dat de penicilline kuur effect heeft. Ik gebruik het nu een paar dagen en het lijkt wat rustiger te worden, maar veel vertrouwen heb ik er allemaal niet in.

Ik heb nog steeds last van een jeukerig en branderig gevoel, doet niet echt pijn maar wel vervelend, kan dit van de wondinfectie zijn ? Meestal als iets geneest dan gaat het jeuken ik hoop dus dat dit een goed teken is !?
wo, 08/04/2004 - 09:54 Permalink
de digitale tandarts

Ik hoop dat het snel geneest voor je...ik was er al een beetje bang voor dat het geen goed teken was.

Toch heb ik wel vaker infecties in de mond gezien die enige weken later perefect genezen waren, soms kan je vertelt staan van het menselijk lichaam.

Probeer zo gezond mogelijk te leven en als je rookt dit zoveel mogelijk te vermijden.

Sterkte.
wo, 08/04/2004 - 10:07 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo incisor,

Bedankt voor je snelle reactie.

Ik hoop inderdaad dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van mijn problemen en dat het allemaal wat meer tijd nodig heeft.

Kun je verklaren waarom ik nog steeds last blijf houden van een branderig en jeukerig gevoel ?
En binnen welk tijdsbestek moet zo'n penicilline kuur resultaat opleveren ?

Verder rook ik niet en houd ik alles goed in de gaten, want ik heb er eigenlijk wel genoeg van. Ben nu al vanaf januari dit jaar aan het rommelen met mijn kies.
wo, 08/04/2004 - 10:15 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo, nog een laatste update :
Gisterenavond is er weer een puist met pus of wondvocht of wat dan ook eruit gekomen. De druk lijkt er nu weer een beetje af te zijn want het voelt nu niet meer branderig en jeukerig aan.

Kan dit een effect zijn van de penicilline, dat het lichaam zijn eigen infectie aan het opruimen is ?

Groet
do, 08/05/2004 - 09:46 Permalink
Freia

Klinkt toch niet goed hoor, als er nu weer pus uit komt.
Ik zou me laten doorverwijzen naar een Endontoloog. Die zijn het meest deskundig op het gebied van ontstoken kiezen.
Ik heb iets eenders meegemaakt. Na een apex bleef het ook ontsteken en steeds terugkomen. De endontoloog zei toen dat de kaakgirurg de wortels erg kort had afgezaagd waardoor de binnenkant van de kies te veel bloot lag en een onstekingsreactie bleef veroorzaken. Conclusie: trekken en implantaat. Even heel hard slikken, maar je wordt er op alle fronten beter van als er niet zulke nare onstekingsdingen in je lichaam plaats vinden.
Dus laat beslist uitzoeken wat er aan de hand is.
Sterkte!
do, 08/05/2004 - 11:36 Permalink
Opmijntandvlees

Freia, bedankt voor je reactie.

Het klopt inderdaad, lijkt me ook allemaal niet goed. Maar mijn eigen tandarts is op vakantie en daar wacht ik nog maar even op. Het is nog wel even uit te houden zo, echt pijn doet het niet, wel vervelend

De kaakchirurg zij dat het een wondinfectie is dus ik hoop maar dat zij gelijk heeft en dat die infectie verdwijnt binnenkort, indien dit niet het geval is dan heeft de kaakchirurg ook medegedeeld dat het inderdaad nog niet goed is en dat er eventueel nog een WKB kan worden uitgevoerd en als dat dan niet meer helpt dan gaat dat ding (kies) er gewoon uit.

Dus ik blijf het allemaal wel in de gaten houden. Hopelijk geneest het deze week nog.
do, 08/05/2004 - 11:53 Permalink
Annea

Hoop dat het inderdaad geneest joh! Zeker omdat al zo'n lang verhaal.

Laat je weten hoe het verder loopt ?
Je verhaal komt voor een groot deel overeen met mijn naklachten van de apex (bijna maand geleden).
ik heb precies ook dat brandende en jeukende gevoel aan, met soms pijn, maar de mate van alles varieert nogal. Ik voel echter geen bobbeltje, pus of iets dergelijks.

Het BRANDERIGE en JEUKENDE soms PIJNLIJKE gevoel lijkt aan het tandvlees aan de binnenkant van de kies te komen. Heeft iemand een idee waar dit op kan duiden ?

Anne
do, 08/05/2004 - 20:45 Permalink
Freia

Ik heb het ook nog steeds, dat jeukerige gevoel (een half jaar nadat mijn kies is getrokken!!). Was als de dood voor verdere ontstekingen. De kaakgirurg heeft de botcellen op een fotootje nog eens bestudeerd. Ze zegt dat het littekenweefsel is wat ik voel. Was heel blij dat te horen, want na zo veel ellende te hebben meegemaakt zat ik me alleen maar zorgen te maken.
vr, 08/06/2004 - 15:48 Permalink
Annea

Hoi Freia,

Dat is fijn zo'n bevredigende verklaring ! Had je naast de jeuk nog meer klachten (gehad) ?

Dus littekenweefsel is op de foto te zien ?
Hoe zit dat eigenlijk precies met LITTEKENWEEFSEL ? Wat is dit precies ?
Is dit alleen na een extractie of kan dit ook na een apex ?
En kan je behalve jeuk, ook die branderigheid en pijn voelen ?

Nieuw voor mij, alvast heel erg dank als iemand hier een antwoord op kan geven !

Anne
vr, 08/06/2004 - 20:14 Permalink
Freia

Naast die jeuk en het zeurderig gevoel heb/had ik (nu in steeds mindere mate) af een toe ook een tintelend gevoel op mijn schouderblad. Dat straalt daarheen door.
Door die apex is er natuurlijk veel schade in dat gebied toegebracht. Je ziet het aan de buitenkant wel niet, maar toch. Er is wel een litteken waar bot is weggebikt of door de ontsteking is weggevreten.
Vorig jaar heb ik een apex gehad. Mijn kies is in Februari getrokken. In Maart bleek het kaakbot ontstoken te zijn. Antibiotica heeft dat opgelost, maar pijn bleef. Tot op heden voelt het alsof er iets zit. Maar gelukkig, dat is dus niet zo.
In september ga ik beginnen aan een implantaat. Heel spannend, vind ik.
Sterkte met jouw kaak/kies. Als je het niet vertrouwd laat dan nog een foto maken en er goed naar laten kijken. (zo'n klein fotootje zien ze het meeste op)
:smt006
za, 08/07/2004 - 11:03 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo allemaal,

Ik ben dus niet de enige met problemen zo te zien.
De penicilline kuur is nu voorbij, ik moet zeggen dat het tandvlees er wel wat rustiger uit ziet allemaal. Het lijkt erop dat ook de pus steeds minder wordt hopelijk blijft dat ook zo, maar veel vertrouwen heb ik er nog steeds niet in.

Ik hoop dat er misschien nu langzamerhand allerlei troep uit is en dat het genezingsproces kan starten. Ik moet wel zeggen dat ik nu ontzettend veel jeuk heb aan dat gebied. Wellicht ook het littekenweefsel dat aan het helen is. Ik hoop maar dat het zich nu een beetje stabiliseert. Na volgende week is mijn tandarts weer terug, dus geef ik mijn tandvlees en tanden nog een week om te herstellen hopelijk hoef ik dan niet weer naar de tandarts. Ik ben er overigens niet bang voor hoor !!

Bedankt voor jullie reacties en interresant om jullie ervaringen te weten !
za, 08/07/2004 - 14:05 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

Nou de laatste update.

Penicille heeft dus niet geholpen en er bleef maar pus uitkomen. Ben van de week naar de tandarts geweest en die constateerde ook dat het nog niet helemaal goed was en adviseerde mij terug te gaan naar de kaakchirurg die mij toendertijd behandeld heeft.

Vandaag bij de kaakchirurg geweest en die zij dat het inderdaad nog wat onstoken is en dat dit schoongemaakt dient te worden, zijn mening was dat er nog restantjes onstekingen tussen de wortels is blijven hangen. volgende week donderdag ben ik dus weer aan de beurt. Heeft iemand dit al eens eerder meegemaakt en klopt het wat hij zegt dat dit kan gebeuren ?

Hopelijk als alles dan echt schoon is dat ik er dan vanaf ben. Mijn kiezen doen geen pijn, dus dat is een voordeel, alleen het tandvlees trekt een beetje, er staat een soort spanning op en er blijft pus uitkomen.

Groeten.
vr, 08/20/2004 - 11:53 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

Gisteren bij de kaakchirurg geweest. Hij heeft mij weer behandeld aan een onsteking. Onsteking zat tussen twee tandwortels in. Hij heeft flink zitten krassen en doen totdat de ontsteking geheel verdwenen was, het zat op een nogal lastige plek.
Daarna weer alles netjes dichtgemaakt, Fistel verwijderd etc.
Nu een dikke wang en alles een beetje stijf, hopelijk was dit de laatste keer en blijft alles nu gezond.

Groeten.
vr, 08/27/2004 - 08:18 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo allemaal,

Het is nu 4 weken geleden dat ik voor de tweede keer bij de kaakchirurg ben geweest en ik moet zeggen dat vooralsnog de wond goed genezen lijkt te zijn en dat er ook nog geen pus uit mijn tandvlees meer komt.

Het lijkt dus allemaal wel goed te gaan.

Waar ik nog wel een beetje last van heb met name de laatste paar dagen is dat het behandelde gebied een beetje jeukerig aanvoelt, doet geen pijn maar gewoon wat irritatie, weet iemand wat dat kan betekenen ?
do, 09/23/2004 - 10:51 Permalink
de digitale tandarts

Jeuk kan ook weleens een teken van genezing zijn, dus maak je niet teveel zorgen. Goed dat de wond nu wel genezen is!
do, 09/23/2004 - 11:10 Permalink
kristin.smets

Hoi,

Heb al jaren last aan één kies, heb een wortelkanaalbehandeling gehad 2 jaar geleden, maar als ik moe ben of zo, begint het terug te knagen.

Momenteel zit er een voorlopige vulling in, zou terug moeten naar de tandarts, maar ben bang voor zo'n behandeling dat jij hebt gehad (sorry kan ni op de juiste benaming komen en kan hier blijkbaar ni terug lezen).

Nu denk ik eraan om mijn tand maar ineens te laten trekken.
Wie heeft hiermee ervaring en ben je dan zeker dat je van de pijn verlost bent?

Groetjes
Krisje
zo, 09/26/2004 - 18:53 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

Daar ben ik weer, laatste update is dat de afgelopen week er weer een fistel is aan het ontstaan zoals het er nu uitziet, weer een wit bobbeltje met waarschijnlijk pus of hopelijk wondvocht. Geen goed teken lijkt mij. Ook heb ik dat branderig gevoel weer terug. Het doet verder geen pijn maar wel weer irritant aan het worden.

Het heeft allemaal wel weer wat langer geduurd (ik was dan ook positief)dan de vorige keer toen dit fistel weer terug kwam, fistel lijkt ook op een andere plek te zitten, maar wel in de hoek waar de ontsteking zit of heeft gezeten.

Ik kijk het nog even af, en als het niet beter wordt maar weer naar de kaakchirurg en dan eruit met die kies. Wellicht kan iemand nog een advies geven hieromtrent ?
wo, 10/06/2004 - 11:32 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

We zijn weer een apex verder, vorige week voor de tweede keer een apex gehad. Ik heb me door de kaakchirurg nog een keer laten overhalen voordat de kies getrokken gaat worden.

Nu een week later ziet alles er goed uit, ik heb wel de afgelopen dagen ontzettende jeuk bij/in het gebied dat behandeld is. Weet iemand waarom het jeukt of heeft iemand ervaringen gehad met jeuk na de apex ??

Meestal is jeuk een goed teken, maar ik weet het allemaal niet meer, gezien de voorgeschiedenis.

Groeten
ma, 11/01/2004 - 14:31 Permalink
de digitale tandarts

Vorige keer was jeuk blijkbaar niet goed....maar tweemaal een apex aan dezelfde kies, ik hoop dat het goed komt echter de kans van slagen is dus niet erg hoog!
ma, 11/01/2004 - 14:54 Permalink
Caroline32

Heb het hele verhaal gelezen.... klinkt precies zoals het bij mij ging, in april een apex gehad en in augustus opnieuw een fistel, teruggegaan naar de kaakchirurg en zijn advies was om de kies te trekken omdat het hem geen goed idee leek om opnieuw een apex uit te voeren (ivm zeer kleine kans op goed resultaat)
Afijn... die kies wordt morgen (brrr) dus getrokken, zie er best een beetje tegenop maar vind dat ik me niet aan moet stellen, trekken van een kies is stuk minder vervelend dan zo'n apex! (maar ja, dat gekraak vind ik zo'n vervelend gehoor/gevoel :-? )
Zodra de boel goed genezen is wordt een brug geplaatst.

Sterkte en ik ben benieuwd hoe het afloopt!!

Caroline
ma, 11/01/2004 - 14:57 Permalink
Opmijntandvlees

Succes morgen in ieder geval, hopelijk is het voor jou dan ook voorbij.

Ik heb me nog een keer laten overhalen door mijn kaakchirurg, hij zei dat hij het nog een keer wilde proberen en als het nu niet helpt dat dan de kies getrokken gaat worden. Ik heb nog wel even staan te aarzelen en uiteindelijk toch zijn zin gegeven met het idee dat trekken altijd nog kan. Dus een laatste poging. We zien wel hoe het uiteindelijk gaat aflopen, hopelijk is de jeuk nu wel een teken van genezing want bij de vorige apex heb ik hiervan geen last gehad. Wellicht zitten de hechtingen nog in de weg !?

We zien wel, ik heb in ieder geval op 9 december een controle afspraak bij de kaakchirug. Wordt vervolgt dus...
ma, 11/01/2004 - 15:05 Permalink
Caroline32

Hmm...sterkte!!

Ik vind het ook jammer dat ik mijn kies niet heb kunnen redden, maar heb er voor m'n gevoel wel alles aan gedaan om 'm te behouden.
Maar ja, ga nu toch maar op het advies van de kaakchirurg en m'n tandarts af, zij hebben er tenslotte meer verstand van...

Ben wel benieuwd hoe het verder zal gaan, hoop echt voor je dat die 2e apex succesvol wordt en je van het "gedonder" af zal zijn!!

Caroline
ma, 11/01/2004 - 15:10 Permalink
Opmijntandvlees

Inderdaad, ik wil ook zeker het gevoel hebben dat er alles aan gedaan is voordat de kies getrokken wordt. Ik ben al aardig op weg vind ik zelf.

Ik heb ook het advies van mijn kaakchirurg gevolgt, blijkt toch dat men verschillende ideeen heeft over een tweede apex of gewoon trekken. Maar ja waar is dat niet het geval. hopelijk werkt het bij mij.
ma, 11/01/2004 - 15:18 Permalink
Caroline32

Klopt inderdaad! Zet 10 kaakchirurgen/tandartsen op een rij en je krijgt meerdere verschillende adviezen! Bij mij waren de opties : opnieuw apex maar met ZEER kleine slagingskans, de kies "splijten" maar ook dat bleek niet echt haalbaar ivm slecht kunnen reinigen daarna, ophopen van bacterien enz, of trekken.
Als mijn kaakchirug me had geadviseerd om nogmaals een apex te doen had ik dit ook gedaan hoor! Vond het geen pretje, ben er echt een paar dagen beroerd van geweest, had 7 hechtingen maar dat had ik er toch wel voor over gehad!

Nou ja, mijn kies is gisteren getrokken, heb nog een beetje een "beurse" kaak en hij "knapt" nogal bij het openen van m'n mond, maar ja. Kies
was net zo groot als m'n verstandskies, een aardige jongen dus, haha!

Nu 6 weken genezen en daarna gaat m'n tandarts een begin maken met een brug.

groetjes, Caroline
wo, 11/03/2004 - 09:02 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op dit forum ben geweest. Nu een week of vier na mijn tweede apex, kan ik niet echt zeggen dat ik nergens meer last van heb.

Ik heb een soort van druk op de behandelde tanden een beetje hoog in het tandvlees, het is net alsof er een tandenstoker of een klemmetje tussen zit. Als ik erop bijt is het gevoelig. Het gevoel kan ik niet zo goed omschrijven maar is er misschien iemand die weet wat ik bedoel of zou weten wat het kan zijn.

Mij lijkt het toch allemaal niet goed. sta op het punt om de kaakchirug weer te bellen om de kies te trekken.

Groeten
ma, 11/22/2004 - 17:15 Permalink
Moon

Dit klinkt inderdaad niet goed.
Ik zou niet op het punt staan de kaakchirurg te bellen, maar zou al gebeld hebben! Misschien is er een ontsteking o.i.d. maar ik zou willen dat er iemand naar keek!

Succes en sterkte!
ma, 11/22/2004 - 17:18 Permalink
Opmijntandvlees

vanmorgen bij de kaakchirurg geweest voor Controle. Ik heb uitgelegd waar ik precies last van had. Hij heeft gekeken en ziet op dit moment geen ontsteking dus heeft hij verteld dat dit waarschijnlijk komt, omdat ik op mijn tanden knars, gedurende de dag, omdat het zo geirriteerd is, en mogelijk ook snachts.

Ik heb nu de opdracht gekregen hiermee rekening te houden, dus dat doen we maar, nu maar afwachten ofdat dit inderdaad efect heeft.

Moet over 6 weken terugkomen. Wat ik het belangrijkste vind is dat de ontsteking weg is, volgens hem, maar ik zelf ben er nog niet helemaal zeker van. Mocht het over 6 weken nog hetzelfde zijn dan zal de kies worden getrokken, of eerder indien de last groter wordt.

Heeft iemand ervaring met mijn klachten en klopt het wat er verteld wordt ?
do, 12/02/2004 - 17:14 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

hier ben ik nog een keer. eindelijk lijkt het er nu op dat het goed genezen is, de kaakchirurg zegt ook dat het er goed uit ziet. dus nu maar hopen dat het weg blijft.

Groeten
di, 01/25/2005 - 13:54 Permalink
Opmijntandvlees

Laatste Update :
Vandaag is de fistel teruggekomen, direct afspraak gemaakt bij de kaakchirurg, nu trekken maar met die hap....!!
wo, 02/16/2005 - 16:47 Permalink
joek

Sterkte en ik snap je wel.
Eens houdt het een keer op, dan heb je er gewoon geen zin meer in. En je kunt je afvragen of het dan nog wel zin heeft.
Succes verder.
Joke
do, 02/17/2005 - 11:36 Permalink
Caroline32

Hoi !

Heb al eerder gereageerd, uiteindelijk is mijn kies in november getrokken en 1½ week geleden is er bij mij een brug geplaatst!
Zoals het er nu naar uitziet ben ik EINDELIJK van alle ellende af, ben nog een beetje voorzichtig met bijten/kauwen met die kant, het voelt nog niet helemaal "eigen" maar dat gevoel wordt elke dag minder! :D :D
Ben HEEL blij dat die kies er nu uit is, je kan wel blijven proberen maar op een gegeven moment houdt het gewoon echt op!

Sterkte en laat nog eens horen hoe het verder gegaan is!

groetjes,
Caroline
vr, 02/18/2005 - 10:23 Permalink
Opmijntandvlees

Hij is eruit !!! , ik kon kiezen hem erin laten zitten totdat ik last kreeg of direct trekken, direct trekken dus maar.

Even wat gekraak en nu een gapend gat van hier tot ginder, kaak nu nog een beetje stijf maar dat gaat wel weer weg, geen last gehad.

Over 6 weken terug voor een na controle.
di, 02/22/2005 - 12:11 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo daar ben ik weer. Een week nadat mij kies getrokken is heb ik een ontzettende pijn rondom dat gebied, de naastliggende kies doet ontzettend zeer, zonder en ook bijna met een pijnstiller is het niet uit te houden.

Is dit normaal ? :cry:
di, 03/01/2005 - 12:57 Permalink
minique

Op zich duurt het wel even hoor, voordat alle pijnklachten weg zijn. De tanden/kiezen rondom de plek waar de kies is getrokken kunnen ook wat 'beurs' aanvoelen en dat kan wel enkele weken aanhouden. Maarrrrrr.... Als je echt zoveel pijn ervaart en dat het zonder pijnstiller nog niet is uit te houden, dan is het verstandig om even met de tandarts te bellen. Het zou nl. kunnen dat er bijv. een ontsteking bij is gekomen. Dus bellen en even door je tandarts laten checken!

:smt006 Monique
di, 03/01/2005 - 15:53 Permalink
Opmijntandvlees

Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad erg irritant, met de nadruk op tand.

Ik heb inderdaad al contact opgenomen met mijn kaakchirurg en ik kan morgen even bij hem langskomen.
di, 03/01/2005 - 16:07 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo

Hier een update, ben afgelopen woensdag naar de kaakchirurg geweest en die heeft ontdekt dat het tandvlees in de holte van de getrokken kies ontstoken is. hij heeft het schoongemaakt (wat zeer pijnlijk was) en ook nog een hechting verwijderd.
De pijn was direct een stuk minder.
Moet nu 3 maal daags spoelen met Waterstofperoxide. Dit zou de onsteking moeten verhelpen.

Ben nu bijna 2 dagen aan het spoelen en het wordt inderdaad al wat minder (de branderigheid is nog niet geheel weg). Hopelijk gaat het binnen een aantal dagen helemaal weg. Zo niet dan mocht ik weer bij hem terugkomen
vr, 03/04/2005 - 13:50 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo,

Daar ben ik weer, inmiddels zijn we weer een stap verder namelijk dat gisteren ook de naastliggende kies is getrokken ivm het continu ontsteken van het tandvlees aldaar. En dus heeft de kaakchirurg gisteren maar besloten om de oorzaak van de tandvlees ontsteking, de kies dus, te verwijderen. Ik vond dit helemaal niet erg ook gezien dat ik binnenkort op vakantie ga en ik geen last meer wil hebben.

Nu heb ik wel een vraagje, op de plaats waar de kies getrokken is zie ik een soort geel/bruin sponsje/prop/vulling lijkt het wel, deze wordt op zijn plaats gehouden door een aantal hechtingen die er kruislings overheen liggen zodat het er niet kan uitvallen. Is dit nu de bloedprop waarover men spreekt ?
vr, 04/15/2005 - 10:05 Permalink
joek

Als ik zo je beschrijving hoor, is dat volgens mij zo.
Ik herken het van mijn eigen getrokken kiezen. Het is inderdaad een wit soort propje, net of er brood in zit.
Vervelend voor je, dat er nu weer een kies is getrokken.
Mis je deze kies niet met eten?
Sterkte verder.
Joke
vr, 04/15/2005 - 10:52 Permalink
Opmijntandvlees

Hallo Joek,

De kleur heeft inderdaad een soort brood kleur. Maar ik ben er al achter wat het is, ik heb net even met kaakchirurgie gebeld, het is een soort substantie die vanzelf moet oplossen, dus niets bijzonders, gelukkig maar.

Ik mis de kiezen nu wel een beetje want kauwen links gaat dus niet meer, maar veel belangrijker vind ik nu dat ik er geen last meer van heb en hopelijk ook niet meer gedurende de aankomende vakantie periodes. Gezien de geschiedenis hierboven ben ik blij dat er aan die kant van mijn gebid geen kiezen meer zitten, hopelijk geneest nu alles wel goed en kan mijn gebid van zijn welverdiende rust genieten. Daarna zien we wel weer verder (implantaten enzo)

bedankt voor je snelle reactie
vr, 04/15/2005 - 10:57 Permalink
joek

Fijn dat het niets is. Inderdaad kun je straks op je gemakje na gaan denken over een oplossing. Maar eerst maar even laten genezen, denk ik zo.
Nu blijkt bij mij ineens dat ik een plaatje onder mijn naam heb gekregen?
Vind ik wel grappig, hoor. Ik ben opeens een geinteressseerde?
Heeft een van de moderators dat gedaan?
Groetjes,
Joke
vr, 04/15/2005 - 11:01 Permalink
2wortelpuntbeh…

Hoi, opmijntandvlees

Ik dacht dat ik al heel wat achter de rug had met een kies, (maar ben er nog niet vanaf) maar wat jij hebt meegemaakt is toch wel heel wat, en dan ook nog een tweede kies moeten verliezen, is toch wel erg. Hoop dat je nu van al je problemen af bent. En van je aankomende vakantie kan gaan genieten.
di, 04/19/2005 - 16:42 Permalink
Opmijntandvlees

Dag 2wortelpuntbehandelingen,

Ik heb van mijn vakanties kunnen genieten. Moet er nog wel even bij zeggen dat toen mijn twee kiezen aan de linkse kant zijn getrokken ik er geen last meer van heb gehad.

Het leek wel ofdat de duivel er mee speelde want toen begon mijn verstandkies aan de rechterbovenkant te vervelen, direct naar de tandarts dus en direct getrokken.

Al met al heb ik nu nergens last meer van, alleen drie kiezen kwijt waarvan twee verstandkiezen, dus valt het eigenlijk allemaal wel mee. het heeft alleen zo lang geduurd allemaal. Dus voor iedereen die nu nog last heeft van kiespijn wil ik zeggen : Het komt uiteindelijk allemaal wel goed, als je jezelf maar laat horen en niet met een of andere smoes laat afschepen.

Groeten
di, 07/19/2005 - 09:47 Permalink