Problemen bij het leven

Author:
angeliquev
Posted:
di, 04/16/2013 - 11:58
Om eerlijk te beginnen. Ik heb jarenlang (meer dan 10 jaar) mijn gebit verwaarloost,in 2007 ben ik begonnen om toch weer mijn gebit te verzorgen,en ben ook naar de tandarts geweest voor diverse behandelingen en daarna braaf ieder half jaar voor controle gekomen. Nu zit ik nog steeds in de problemen,vullingen gaan stuk binnen 3 jaar ! Krijg iedere keer gaatjes onder mijn vullingen,waardoor ik iedere keer bijna een zenuwbehandeling moet krijgen (dat is tot nu toe al 4 keer gebeurd,voor de rest kruip ik door het oog van de naald !) Wat doe ik nou verkeerd ???? Ik poets 2 keer op een dag dik 3 minuten ! Ik flos 3 keer in de week,ik gebruik tandenstokers (vooral als er iets tussen mijn tanden zit),en zoals je leest ik ga netjes ieder half jaar braaf naar de tandarts ! Ik word er ondertussen gek van en begin letterlijk in de financiële problemen te komen door ! Mijn gevoel is nu,waarvoor doe ik het in hemels naam,ik kan beter naar een weekend tandarts gaan en mijn tanden laten trekken,het houd toch niet op ! Tja mijn tandarts wilt mijn gebit nog blijven redden,terwijl naar mijn gevoel er al geen redding meer aan is ! Over mijn tandvlees heb ik nooit de tandarts iets over horen zeggen,dus het is echt mijn tanden ! Ik heb Hypermobiliteits Syndroom,trouwens.
Heb ik zo erg mijn tanden verwaarloost dat er echt geen meer redden aan is ?? En hoe kan ik die tandarts van mij nou zover krijgen dat die wel wilt trekken,dat is in mijn ogen veel goedkoper dan iedere 3 jaar terug keren voor nieuwe vullingen !
Lieneke

Dan ben je waarschijnlijk een hoog-risico-patient. En hoe zit het met je voeding? Als dat ook snor zit, dan kan je het beste vaker fluoride op een dag gaan gebruiken. Door bijvoorbeeld dagelijks apart van het poetsen nog tussendoor te spoelen met fluoridespoelmiddel.
Wat zijn voor jou de voordelen en de nadelen van een kunstgebit?
di, 04/16/2013 - 19:43 Permalink
angeliquev

Ik heb inderdaad lange tijd slechte voeding gegeten/gedronken. Vorig jaar heb ik mijn voeding aangepast,omdat ik lichte overgewicht had (Eet en drink nu drastisch minder suikers). Misschien kan dat helpen,ik poets wel al met een tandpasta met fluoride (Colgate cariës protection)
Ik zat nog helemaal niet te denken aan een kunstgebit. Mijn moeder heeft al jaren geen tanden meer,en zij draagt ook geen kunstgebit,ik ben eerder geneigd om dan ook die richting op te gaan.
wo, 04/17/2013 - 07:01 Permalink
Lieneke

Aha. Je zegt minder suiker, maar eet je ook produkten die totaal geen suiker bevatten? En bij afvallen moet je vaak regelmatig eten. Hoe vaak eet/drink je op een dag? En poetste je voor je Colgate ging gebruiken ook met een fluoride houdende tandpasta?
wo, 04/17/2013 - 07:23 Permalink
angeliquev

Nee niet echt,om eerlijk te zijn. Ik ben op eigen houtje gaan dieten,dus heb totaal niet in de gaten gehouden hoe vaak ik eigenlijk drink nu,maar weet wel dat ik 3 maal daags (ontbijt,lunch en avondeten) en dan ook nog 3 of 4 lichte tussendoortjes (Cheez dippers,af en toe een mini groente loempia,ook nog een boterham met vleeswaren zo af en toe,maar juist bijna geen chocola,chips,gebak etc).
Voordat ik met Colgate poetste,poetste ik niet met een fluoride houdende tandpasta,sinds 2010 poets ik met Colgate.
wo, 04/17/2013 - 08:38 Permalink
vV

doe eerst eens een voedingsanamnese bij de mh of tandarts, want je zit zo al aan 7 eetmomenten , en daar komt tussendoor drinken blijkbaar ook nog eens bovenop als ik het zo lees, en dan is het gewoon te veel.
Ik snap overigens niet dat de tandarts het er blijkbaar niet over gehad heeft...
wo, 04/17/2013 - 10:40 Permalink
glimglom

Mijn moeder heeft al jaren geen tanden meer,en zij draagt ook geen kunstgebit,ik ben eerder geneigd om dan ook die richting op te gaan.


serieus? Overweeg je om, uiteindelijk als je eigen gebit echt niet te redden is, tandeloos door het leven te gaan? Maar dan loop je toch voor schut? En kauwen gaat ook niet lekker, dan moet je de rest van je leven aan papgaar en heel zacht eten. Kan niet gezond zijn....

En zó erg is een kunstgebit nou ook weer niet hoor, alles went. Je moet alleen ff doorzetten in het begin.
wo, 04/17/2013 - 13:16 Permalink
toothje

Er zijn ook mensen die een ziekte hebben waardoor ze geen tanden in hun mond kunnen hebben. Zoals mensen met Lesch-Nyhan. Die bijten hun eigen lippen kapot en daarom worden de tanden getrokken en geen kunstgebit geplaatst.

Ik werk trouwens in de zorg en ik zie vaak oude mensen die om wat voor reden dan ook geen kunstgebit kunnen dragen als ze geen tanden meer hebben. En ik moet zeggen, die kunnen nog best aardig kauwen. Alleen geen dingen als broodkorstjes, maar wel gewoon brood enzo.
do, 04/18/2013 - 11:30 Permalink
glimglom

Ja, wanneer er een medische reden is waarom een prothese niet kan, is dat heel droevig. Dat begrijp ik best natuurlijk. Maar ik meende uit je bericht te begrijpen, dat je er uit eigen vrije wil voor koos om eventueel protheseloos door het leven te gaan. En dat terwijl je niet hoogbejaard bent en verpleging nodig hebt. Maar vrijheid blijheid uiteraard :wink:
do, 04/18/2013 - 11:42 Permalink
angeliquev

Nog even een vraagje. Afgelopen maandag heb ik 2 nieuwe vullingen gehad. BIj tweede van linksonder kies bleek er cariës onder de vulling te zitten. Hij maakte dat open en merkte dat hij de cariës weg moest boren tot tegen mijn zenuwen. Hij wou nog niet met een zenuw/wortelkanaalbehandeling starten,hij stopte medicijnen in die kies en maakte de kies dicht in de hoop dat ik geen pijn krijg. Ik zou wel enkele dagen lichte pijn kunnen hebben. Sinds gisteren loop ik met een kloppende/stekende pijn in die kies. Is het wijsheid om toch die tandarts te bellen ? Of hoort dit voor te komen bij zoiets ?
vr, 04/19/2013 - 10:16 Permalink
angeliquev

Ik was in 2007 weer begonnen (na ruim 10 jaar) met tanden te poetsen en moest er weer in komen,zat 3 jaar lang aan de verkeerde tandpasta. Na 3 jaar kwam ik er pas achter dat fluoride beter was. Een dom foutje van mij dus.

Ik heb toch maar de tandarts gebeld,kan komen op de 25ste. Het is naar mijn gevoel toch een te heftige pijn om mee door te lopen.
vr, 04/19/2013 - 13:08 Permalink
angeliquev

Nou die tandarts die ik toen had (ben ondertussen verhuisd naar een andere wijk 4 jaar geleden) was een prutser. Gaf glad geen informatie en heeft zelfs mij laten betalen voor niet gedane zenuwbehandelingen (links 2e kies onderin was een krater met cariës in 2007,meneer zou een zenuwbehandeling in hebben gedaan,dus niet,gewoon een vulling bleek afgelopen maandag,waardoor de cariës heel leuk onder de vulling zat,en ik waarschijnlijk nu met pijn zit) Meneer is allang verdwenen,helaas.
vr, 04/19/2013 - 13:46 Permalink
angeliquev

Ik krijg wat van mijn tandarts,meneer laat me gewoon fijn doorlopen en geen gemaar ! Hij heeft alleen de vulling bij geslepen,maar toch bleef ik pijn houden,ik heb dat gezegd,komt meneer met ach dat gaat wel over ! En trekken ? Deze tandarts begint niet aan trekken bij mensen onder de 40 ! Hoeveel pijn je ook heb ! Mag dit zomaar ? En waar ken ik terecht met een klacht ? De baas heb ik al gesproken van die praktijk en die staat achter zijn werknemer ! Dus daar een klacht indienen werkt niet !
do, 04/25/2013 - 15:50 Permalink
vV

Je zou de spoedgevallendienst kunnen overwegen. Maar zeeer waarschijnlijk trekken die ook niet omdat daarin de lijn is dat dingen die niet meer terug te draaien zijn aan de eigen tandarts worden overgelaten, tenzij iemand dus geen eigen tandarts heeft , het eht heel duidelijk wordt doorgesproken of het een zo duidelijk verhaal is dat een kies reddeloos is.
za, 04/27/2013 - 10:24 Permalink
angeliquev

Oh fijn (!)

Ik slik nu al 8 dagen iedere avond net voor het slapen gaan anderhalve paracetamol,anders slaap ik echt niet ! Is dat eigenlijk niet te veel ? Ibruprofen heeft nooit geholpen bij mij. Medicijnen werken heel moeizaam bij mij. Codeïne is de enige middel dat in 1 klap werkt,maar omdat de pijn zolang aanhoud durf ik dat niet te slikken,dus slik ik nu al 8 dagen anderhalve paracetamol,en zolang die pijn blijft blijf ik doorgaan met die anderhalf !

Ach sinds vanmiddag zit ik met probleem nummer 2. Gelukkig deze keer in een kies die 6 jaar geleden een wortelkanaalbehandeling is gedaan,redelijk groot gat in de zijnkant van mijn rechter kies,doet dus geen pijn (wonder!),hoe dat is gebeurt geen idee,ik eet wel al meer dan een week met rechts :smt017

Dus mijn problemen worden meer en meer en straks weet ik het niet meer ! En daarvoor zorg ik al 6 jaar beter voor mijn tanden,krijg gewoon het gevoel dat ik het voor niks doe ! :-?
za, 04/27/2013 - 18:46 Permalink
angeliquev

Pijn is gedeeltelijk weg,maar kan nog steeds niet op kauwen (ja iets zachts lukt niet),dat doet nog steeds zeer,hoe nu verder ? Ik snap er niks meer van ! Ik kan ook nog niet liggen op mijn linker wang ! Het word steeds gekker ! :-?
wo, 05/01/2013 - 18:04 Permalink
vV

Hoe nu verder? Tandarts manen tot actie, desnoods zwart op wit dat er goed over is nagedacht en dat je hem eruit wilt.. En gedegen plan voor de rest, waar deels extractie best een rol in mag cq moet spelen.
Er is nergens bepaald dat een tandarts een kies die nog toekomst heeft niet mag trekken, er moet wel goed over nagedacht zijn mbt alternatieven en toekomst.
wo, 05/01/2013 - 19:48 Permalink
angeliquev

Weer wat vreemds.Dik een maand geleden heb ik een vulling gehad aan de voorvlak van mijn rechtsachterste kies (ik heb daar ooit een zenuwbehandeling in gehad) Gisteren begon ik kiespijn te krijgen en vandaag bloed mijn tandvlees,en zelfs spoelen met koud water helpt niet om het bloeden te stoppen ! Ik heb nu nog kiespijn,maar wel minder heftig. Iemand enig idee wat er gebeurt kan zijn ? Moet ik het dinsdag even aangeven aan de kaakchirurg ? Word steeds gekker hier :o
za, 06/08/2013 - 09:13 Permalink