Pijnscheutjes en metaalsmaak na porseleinen inlay

Author:
SaskiaZ
Posted:
ma, 09/05/2011 - 10:10
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum en heb altijd veel problemen (gehad) met mijn gebit. Ik ben ook doodsbang voor de tandarts, dat helpt ook niet echt mee. Ik heb onlangs 2 behandelingen gehad, en nu voelt het niet helemaal goed en weet ik niet zeker wat ik moet doen, ik hoop dat jullie me wat advies kunnen geven.

Ik heb een jaar of anderhalf, 2 jaar geleden (weet het niet meer precies) een wkb gehad omdat mijn kies was afgebroken en was gaan ontsteken. Na de wkb is deze kies nog eens flink gaan ontsteken en hebben ze het nog een keer uitgevoerd. Ik heb er nog een hele tijd last van gehad, ben teruggegaan, hebben foto's gemaakt maar alles zag er prima uit. Uiteindelijk is het ook wel over gegaan. Totdat ik er een tijdje terug weer last van kreeg. Ik moest toch weer op controle dus heb het meteen aangekaart. Ik kreeg op dat moment een nieuwe ta omdat de vorige er niet meer werkte. Zij vertelde mij dat op de foto's van vorig jaar al beginnende caries te zien was, op meerdere plekken! Dit heeft de vorige ta dus niet verteld.
Op de kies waar ik een wkb heb gehad, zat ook een gaatje. Die zou ze dus boren en haar advies was een porseleinen inlay (Cerec of zoiets?). Dit is nu precies 2 weken geleden gedaan. Tijdens het uitboren (het gaat om de een na achterste kies rechtsboven, heb geen verstandskiezen meer) zag ze een plekje op de kies daarachter. Dat bleek ook een gaatje te zijn. Dit was echter helemaal niet te zien op de foto die ze had gemaakt. Daar porde ze in met een haakje en dat deed zeer. Oke, daar ook meteen een afspraak voor gemaakt en die is vorige week gevuld. Daar heb ik trouwens verder helemaal geen last van.

Nu heb ik het volgende probleem, ik heb al sinds 2 weken het gevoel, dat als ik zeg maar lucht 'zuig' met mijn wang door die kiezen, dat het raar voelt. Alsof die inlay niet helemaal goed zit. Ze heeft er nog naar gekeken toen ze het gaatje vulde en zei dat het goed zat. Maar als ik er mee kauw voel ik ook kleine schokjes of pijnscheutjes met die kies. Maar ik heb daar een wkb gehad! Hoe zou dit kunnen komen? Hij zou toch 'dood' moeten zijn? Ook als ik lucht of speeksel zuig door die kiezen, krijg ik een viezige metaalsmaak in mijn mond. Mijn tandvlees tussen die 2 kiezen is ook vrij pijnlijk. Als ik tegen de kies tik, is het gevoelig, niet echt heel pijnlijk. Maar die metaalsmaak baart me zorgen, ik ben bang voor een ontsteking onder die inlay!
Ik ga as.zaterdag met vakantie, en ik wil niet dat het ineens een flinke ontsteking wordt terwijl ik in het buitenland zit. Het is niet zo dat ik ondraaglijke pijn heb, dus het liefst wacht ik tot na de vakantie. Of lijkt dit op een beginnende onsteking en moet ik er direct mee naar de TA?

Sorry voor het enorm lange verhaal :oops: , ik hoop dat iemand me advies kan geven. Alvast bedankt!!