Pijnscheuten door verstandskies?

Author:
kim076
Posted:
ma, 03/23/2015 - 16:18
Hallo,
Ik heb erg last van pijnscheuten die van achterin me tanden naar heel me gebit doorschieten. Twee verschillende tandartsen zeggen beide iets anders. Ik twijfel daarom erg aan wat er nu aan de hand is.
Ik heb sinds een jaar erge pijnscheuten wanneer ik iets zoets eet, of iets van koud naar warm en andersom. Mijn vorige tandarts zei dat ik gevoelige tanden had en ik kreeg daarvoor gel die ik 1x in de week voor het slapen moest doen. Dit deed ik, maar het hielp niet veel. Na een tijd bleek ik gaatjes tussen me tanden te hebben. Die zijn gevuld en hij ging erweer vanuit dat het daarmee over zou zijn en anders zou ik een wortelkanaalbehandeling moeten. Dit durfde ik niet dus ik zei maar dat ik geen pijn meer had (het ging ook een tijdje goed).
Door een verhuizing kreeg ik een nieuwe tandarts en daar vertelde ik aan dat ik pijnscheuten had maar alleen bij zoete dingen etc. Hij had eerst een gaatje gevuld en zei dat ik sensodyne moest gebruiken en dat zou helpen. Dit hielp inderdaad een beetje, maar de pijn bleef ik houden. Ik ben terug gegaan en hij zei dat er een heel klein beginnend gaatje zat en die zou die vullen. Wanneer de pijn aan zou blijven houden moest ik weer terugkomen. Verder zei hij dat alles er perfect uitzag en dat hij niet snapte waarom mijn vorige tandarts zei dat een wortelkanaalbehandeling nodig was.
Alweer bleef de pijn dus ben ik terug gegaan. De enige verklaring wat hij kon geven was dat het door mijn verstandskiezen kwam, want die komen een beetje door maar zitten ook klem.
Nu ga ik erg twijfelen wat er nou echt is, zal het komen door een zenuw (wat me logisch lijkt omdat de pijnscheuten echt doorschieten) of komt het door de verstandskiezen waar ik verder geen last van heb.

Kan iemand mij misschien hierover meer vertellen of heeft iemand dit ook ooit meegemaakt?
Alvast bedankt! :)