Pijnlijke vulling

Author:
Goedleers1993
Posted:
di, 11/26/2013 - 15:02
Beste mensen,

Een tijdje terug plaatste ik een bericht op tandarts.nl. De respons was zeer informatief en heeft mij enorm geholpen. Hopelijk mag ik nogmaals misbruik maken van jullie expertise.

Op respectievelijk 15 okt, 4 nov. en 11 nov. zijn in totaal 10 vullingen geplaatst. Op 15 okt werd een enkele vulling geplaatst, op 4 nov de rechterkant en op 11 nov. de linkerkant.
Na de behandelingen had ik nergens last van.

- Op 10 nov. merk ik dat element 15 gevoelig is tijdens het poetsen. Druk uit oefenen / met mijn vinger over de groef glijden doet ook zeer. Dit houdt aan tot 15 november. Op die dag besluit ik een bezoek te brengen aan de tandarts. Hij heeft de vulling iets gepolijst en zag geen mankement aan de vulling.

- Op 17 nov. de pijn aan element 15 trekt weg.
- Nu begint element 37 pijn te doen tijdens het eten. Poetsen is geen probleem. De pijn vindt plaatst door "grote" druk uit te oefenen op de vulling.

- Op 20 nov. mijn allereerste vulling, element 27, van 15 okt. lijkt de culprit te zijn voor grote gevoeligheid voor koud water e.d. Warm eten e.d. is geen probleem.

- 25 nov. element 15 doet weer zeer. Precies dezelfde klachten als op 10 nov.
-Gevoeligheid van element 27 lijkt minder, maar dit kan ook te verwijten zijn aan gewenning. De klachten bij element 37 zijn niet veranderd.


Welnu. Ik heb dit logboek bijgehouden omdat ik anders vergeet wanneer de pijn begonnen is / weg is getrokken.
Zijn deze klachten een tandartsbezoek waardig of doodnormaal? Op internet worden klachten van onder een maand bij witte vullingen weggewuifd.
Ik ben totaal niet een watje wat betrefd pijn, maar toch heb ik moeite met eten door deze klachten. Vooral omdat ik zowel pijn aan de linkerkant als rechterkant ervaar. Dus toch naar de tandarts? Of nog een week of 2 aanzien?

Alvast bedankt!