Pijnlijke doorkomende verstandskies.

Author:
kelly_pl
Posted:
ma, 05/10/2010 - 03:16
Ik ben 22 en ongeveer 1 jaar geleden zijn mijn bovenste verstandskiezen zonder problemen of pijn doorgebroken.
De linkse staat er volledig door en de rechter alleen de buitenste helft (als je begrijpt wat ik bedoel)
Maar volgens de tandarts kunnen deze gewoon blijven zitten zonder probleem.
Nu sinds 2 maand komt ook 1 van de onderste verstandskiezen door maar deze doet toch wel wat pijn.
Soms heb ik dagen helemaal geen last, en dan heb ik weer dagen een ontsteking op mijn tandvlees.
Telkens als ik dan iets eet, doet het terug verschrikkelijke pijn. Als ik mijn mond dan even spoel met zout water gaat het terug beter.

De onderste verstandskies staat nu net met een klein puntje door het tandvlees maar rond het doorgekomen puntje zelf heb ik geen pijn. De ontsteking zit langs de binnenkant van mijn tandvlees.
Het gaat steeds weg, maar na enkele dagen is er terug een ontsteking.
De pijn is niet echt ondragelijk en ik heb ook geen pijstiller nodig. Maar zodra ik iets eet of er even met mijn tong tegen duw is de pijn wel wat erger.

Ik en tandarsten zijn niet de beste vrienden, nouja niets persoonlijks tegen hen natuurlijk maar wel tegen hun spuiten en al die andere tools.
Vorig jaar heb ik een kies moeten laten trekken nadat deze was afgebroken en ik een verschrikkelijke abces had gekregen. Tijdens het trekken heb ik zo'n helse pijn gehad dat ik er bijna door flauwviel. Nadie viel de pijn echt wel mee, maar de pijn van het trekken zelf wil ik echt nooit meer meemaken.
Om jullie een idee te geven, ik had een abces waardoor mijn hele wang gezwollen was en een helse pijn die met geen enkele pijnstiller te stillen was en ik dus geen oog dicht deed. Maar geef mij toch maar maanden die pijn van het abces i.p.v. de 2minuten pijn van het trekken.

Nu vraag ik mij dus af of ik met die onderste doorkomende verstandskies toch naar de tandarts moet gaan of dat ik toch nog even kan afwachten om te kijken of deze vanzelf goed komt.
Is het normaal dat een doorkomende verstandskies lichtjes ontsteekt en wat pijn doet, of zal deze er hoogst waarschijnlijk toch uitmoeten?