Pijn/gevoelige kaak (tandarts op vakantie)

Author:
SMP90
Posted:
wo, 07/24/2019 - 09:49
Hallo. Ik zal even proberen zo uitgebreid mogelijk de situatie te beschrijven. Ik ben een maand geleden voor het eerst bij mijn nieuwe tandarts op controle geweest. Toen bleek dat ik een gat had in mijn rechter boven kies en dat er bij 3 andere kiezen het glazuur zo ver ervan af was dat hier iets aan gedaan moest worden.

Dat is 2 weken later ook gebeurd. Ik had een beetje last ervan qua gevoeligheid maar meer ook niet. Ze zijn in principe alle 4 gevuld met witte vulling en dus ook geboord.

Nou heb ik sinds dit gebeurd is gevoeligheid qua koud drinken en soms ook eten. Soms ook als de wind ertegenaan blaast. Daarnaast doen de kiezen ook een beetje pijn en voelen mijn kaken strak aan. Dit straalt ook door naar mijn oor/achter mijn ogen. Ik heb ook regelmatig hoofdpijn. Nou moet ik erbij vermelden dat ik daarnaast ook nek klachten heb en hiervoor bij de huisarts geweest ben omdat ik me ook in zijn algemeenheid niet lekker voel en mijn nek klachten erger zijn geworden. Hij zei dat ik spierspanningshoofdpijn heb en maar gewoon pijnstillers moet pakken. Hij zei ook dat de kans klein is dat het iets met mijn tanden te maken heeft omdat het niet lokaal is. Ik weet dat zo net nog niet.

Daarom wilde ik net naar mijn tandarts gaan om toch even te controleren maar deze is op vakantie tot 9 augustus. Nou staat er dat ik me voor spoedgevallen kan melden. Dit is niet echt een spoedgeval en heb ik nu geen acute hulp nodig (nog niet tenminste) maar ik wil dit wel graag bespreken met een tandarts want ik ben bang dat het wellicht erger wordt. Wat kan ik nu het beste doen??
Lieneke

Als antwoord op door vV

Sluit ik me bij aan...proberen overdag 'oenig' te kijken. Dus laat je onderkaak helemaal los. Sluit wel weer je lippen. Probeer dit steeds overnieuw te doen. Met je duim kun je de binnenkant van je wang masseren. Lekker sporten (cardio) zodat je bloeddoorstroming in je schouders weer opgang komt en je hoofd leeg kunt maken zodat je je weer kunt ontspannen. Fysio inschakelen is zeker raadzaam.
Verder kun je tandpasta voor gevoelige tandhalzen gebruiken; lekker ermee insmeren en een poosje laten zitten. Ik noem liever geen merknamen...maar zoek iets met tinfluoride.
vr, 07/26/2019 - 08:49 Permalink