Pijn in voortanden na trekken verstandskies onder

Author:
martyn1972
Posted:
di, 02/18/2003 - 14:50
Een week geleden heb ik een verstandskies laten wegsnijden/trekken bij de kaakchirurg. Nu heb ik gedurende 8 dagen last van pijn in m'n kiezen in de bovenkaak en in de voortanden. Verder kan ik nog steeds m'n mond niet goed openen. Is het normaal dat je meer dan een week last hebt van het trekken van een verstandskies??
de digitale tandarts

Ik neem dat je verstandskies onder getrokken is.

Pijn in de mond kan uitstralen, soms kan zelfs de pijn in de bovenkaak gevoeld worden, terwijl het gebied dat de pijn veroorzaakt in de onderkaak ligt.

De klachten zullen over het algemeen binnen enkele weken verdwijnen, wacht nog even af. Indien de klachten blijven aanhouden natuurlijk altijd de behandelend arts raadplegen.

De beperkte mondopening wordt een trismus genoemd. Meestal veroorzaakt door irritatie van een kaakspier bij verdoven of het trekken van een verstandskies. Ook deze klacht zal over het algemeen na verloop van tijd vanzelf weer overgaan.

Zie voor meer uitgebreide informatie over een trismus ook deze vraag: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=127&forum=8
ma, 02/24/2003 - 10:57 Permalink