pijn na wortelkanaalbehandeling (2)

Author:
Molveen
Posted:
zo, 02/10/2013 - 09:47
Ongeveer een maand geleden is een wortelkanaalbehandeling gestart. Helaas bleef de kies gevoelig bij tikken. De situatie wel was verbeterd. (15 januari, terug te vinden in dit forum). 12 maart heb ik een afspraak om de behandeling af te maken.
Omdat de pijn langzaam toenam heeft mijn tandarts drie dagen geleden een tussentijdse behandeling ingevoegd en de kies verder open geveild en gedesinfecteerd. Dit leek een gunstig effect te hebben gehad. Ik had nauwelijks napijn, en de gevoeligheid van de kies leek ook minder te zijn geworden.

Na drie dagen -gisteren- werd ik 's morgens wakker met kiespijn die in de loop van de dag snel toenam. De kies is nu extreem gevoelig. (Electrisch) poetsen gaat niet meer, en zelfs milde druk met mijn tong doet al te veel pijn. Over twee dagen kan ik pas weer terecht bij mijn eigen tandarts.

Wat kan de oorzaak zijn van deze nieuwe pijn? Is het verstandig twee dagen te wachten, of moet ik zo snel mogelijk naar een noodtandarts? Wat voor behandeling is nu noodzakelijk?

Alvast bedankt voor het antwoord, Molly