Pijn na vulling, maar meer hoofdpijn dan tandpijn.

Author:
Jojanneke
Posted:
vr, 12/27/2013 - 14:48
Hallo allemaal, ik heb op dit forum al kunnen lezen dat pijn na witte vullingen eigenlijk vrij gewoon is, maar ik wil mijn situatie toch graag voorleggen .
Ruim 1,5 week geleden is een oude vulling aan de achterkant van een boventand ( links ) vervangen, en vanaf het moment dat de verdoving was uitgewerkt had ik daar pijn.Niet stekend maar wel aanhoudend. Ik had het gevoel of er iets tegen het tandvlees drukte ( de vulling zit bovenaan, dus tegen het tandvlees aan ) Voorts had ik constant pijn in mijn linker slaap .Geen last met warm en koud, ook niet bij kauwen.Paracetamol hielp totaal niet, vandaar dat ik na een week terug ben gegaan naar de tandarts. Die heeft een foto gemaakt, daar was niets op te zien. Hij kon ook niet zien dat de vulling tegen het tandvlees drukte, dat er verder goed uitzag volgens hem. Tussen deze tand en de volgende zat al genoeg ruimte om te kunnen flossen tot het tandvlees, voor alle zekerheid heeft hij die ruimte nog met een schuurstripje bewerkt. Een koud watje op de tand deed pijn, maar dat trok binnen een paar seconden ook weer weg, wat kennelijk goed is.Ook is de vulling niet te hoog. Ik kan niets meer voor u doen, zei hij.
Ik heb nog steeds pijn, maar de pijn in de behandelde tand is eigenlijk het minst, een licht kloppende druk , ik heb meer pijn in de kaak ernaast , waar de hoektand zit en daarachter 3 kronen. En de hoofdpijn in mijn linkerslaap is het ergste. Paracetamol helpt nog steeds niet, ook niet een klein beetje. Ik knars of klem niet. De tandarts zei dat hoofdpijn niet van kiespijn komt, wat mij wat erg kort door de bocht lijkt. Ik had voordat de vulling werd vervangen nergens last van, en vanaf dat moment wel .Deze tandarts vertelde mij overigens niet dat witte vullingen tot langere napijn kunnen leiden, dat leerde ik op dit forum. Ik zou graag weten of er meer mensen zijn waar de hoofdpijn erger was dan de tandpijn, en wat er bij hen uiteindelijk aan de hand bleek te zijn. En als de pijn blijft, moet ik dan naar de huisarts voor de hoofdpijn of naar een andere tandarts voor de tandpijn ? Bij voorbaat dank voor jullie inbreng.
Jojanneke
Jojanneke

Hallo , het is nu 3,5 week geleden dat de vulling in mijn tand is vervangen. In die tand heb ik van tijd tot tijd nog steeds wat spontane pijn , ongeveer op de plaats van de vulling , en voortdurend wat druk in de kaak, niet echt pijnlijk maar laat ik het omschrijven als: "ik voel de tand zitten". Nog steeds geen last met bijten of met warm of koud eten en drinken.
De vulling zit aan de achterkant, maar ook de voorkant van deze tand bleek helemaal bedekt te zijn met een ruw laagje spul; ik neem aan dat de tandarts heeft gemorst met spul ( bonding?) . Ik merkte het nadat de verdoving 's avonds was uitgewerkt, ik ben de volgende dag toen meteen terug gegaan, de tandarts zei, o, dat polijst ik wel even. Maar daarmee is de laag er niet af, de tand voelt nog steeds ruw aan. Ik heb begrepen dat de napijn bij vullingen wordt veroorzaakt door het werken van het composiet, kan het zijn dat ik daar last van heb omdat de tand aan zowel de voorkant als de achterkant helemaal is bedekt met composiet en /of bonding? Kan dat extra trekkracht uitoefenen op mijn tand? Ik verkondig hier wellicht onzin, maar ik zou zo graag een verklaring hebben voor mijn klachten, vooral omdat mijn tandarts zoals ik hiervoor al vermeldde heeft gezegd dat hij niets meer voor me kon doen.
Wat betreft de hoofdpijn, die is er ook nog steeds, alleen in mijn linkerslaap, de uitstralende pijn naar de naastgelegen kiezen/kronen is de laatste dagen gelukkig wel veel minder geworden/ vrijwel verdwenen.
Jojanneke
wo, 01/08/2014 - 15:37 Permalink
Jojanneke

Sorry , ik had de afloop natuurlijk moeten melden, want die was er gelukkig; na ongeveer 4 weken was de hoofdpijn nog licht aanwezig, de tandpijn was ook minder geworden. Ruim een maand na de vulling was de pijn weg. Ik weet nog steeds niet of de hoofdpijn van de tandpijn kwam, dat leek me logisch omdat beiden meteen na uitwerking van de verdoving aanwezig waren, en ik normaal nooit hoofdpijn heb. Maar ik las ook ergens dat hoofdpijn veroorzaakt kan worden door te weinig beweging, dus ik ben na 3 weken pijn ook iedere dag een wandeling van een half uur gaan maken. Misschien dat de hoofdpijn daardoor is verdwenen, en de tand inderdaad de op dit forum vaker genoemde recuperatietijd van 4 weken nodig had.
Ik ben nu overigens wel verslaafd aan wandelen, doe het nog steeds iedere dag!
za, 04/19/2014 - 20:08 Permalink
archie

Hallo Jojanneke ,

Ik zat te zoeken op internet na klachten van een kies icm hoofdpijn.
Mijn situatie is exact hetzelfde als bij jou geweest destijds. Na een nieuwe vulling zeurende pijn en hoofdpijn bij de slaap. Bijten op iets hards is zeer pijnlijk. Maar dit is tijdelijk. De zeurende hoofdpijn vind ik vervelend.

Hoe is het bij jou afgelopen en hoe lang duurde het voordat de klachten weg waren. Als ik een tandenstoker tussen de kies stop die behandeld is dan is de pijn niet te houden.

Ik ben benieuwd. Overigens zegt mijn tandarts dat hij bij het vullen van de kies een fractuur heeft gezien die hij overkapt heeft.
zo, 06/11/2023 - 11:10 Permalink