Pijn na vulling kies

Author:
Elena5500
Posted:
wo, 12/23/2020 - 13:02
Hoi!

Vorige maand is er een kleine vulling in mijn kies gezet. De eerste 2 weken had ik nergens last van maar daarna begon het enorm pijn te doen. Bij de tandarts is er een foto gemaakt maar daar was niks raars op te zien, tegen de kies aan tikken was gevoelig maar niet echt pijnlijk koude lucht deed wel pijn. Toen hebben ze voor de zekerheid de vulling opnieuw gezet. Ik dacht dat dit geholpen had omdat ik nergens last meer van had maar nou zijn we weer ongeveer 2 weken verder en krijg ik opnieuw pijn, heeft iemand een idee wat dit kan zijn? De tandarts had het erover als dit niet helpt om een wortelkanaalbehandeling te doen maar zou ik dan niet al gelijk pijn moeten hebben als er een ontsteking zit?
De Vliegende T…

Beste,
Misschien was het gaatje heel diep en is een wortelkanaalbehandeling nu noodzakelijk. Mensen voelen niet altijd direct pijn. De zenuw van de tand kan b.v. pas na verloop van tijd worden aangetast. En dit is niet altijd te zien op een foto. Ik hoop dat u zich snel beter voelt.

In eerste instantie dacht ik ook aan een te hoge vulling. Dit kan met de tijd problemen geven doordat er te veel druk op de tand staat. Ook al zou het uitzonderllijk zijn, misschien is de vulling de tweede keer ook te hoog gebleven. En als een vulling te hoog zit, zal de persoon de mond niet goed kunnen “sluiten” (geen goede beet). Dit veroorzaakt een onbalans in de beet daardoor ook pijn.

Groeten,
di, 12/29/2020 - 11:32 Permalink