pijn na trekken

Author:
diana123
Posted:
di, 11/20/2001 - 15:41
een week geleden zijn onder en boven de achterste kiezen (geen verstandskiezen) getrokken. Na een week nog steeds een zeurende pijn in de onderkaak. Gisteren terug geweest naar de tandarts en hij zei slecht sluitende wond en toen heeft hij een vreselijk vies goedje in gedaan. Ik heb nu 1 dag later nog een schroeilucht in mijn mond. Vraag: wat is het (lijkt op allemaal kleine draadjes) en hoelang blijft die vieze smaak, en wat doet het met de wond.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-13 13:22 ]
makke

mijn verstandskiezen zijn ooit getrokken en omdat ik een onsteking had heeft de chirurg er toen bij mij een tampon ingedaan die een week moest blijven zitten en dat was ook zooooo verschrikkelijk vies. Ik nam dan de hele dag zachte winegums in mijn mond zodat de smaak wat beter werd
wo, 11/21/2001 - 16:29 Permalink
de digitale tandarts

Vervelend is het optreden van een ontsteking na het trekken van een tand of kies.

Het niet 'sluiten' van de wond betekend dat het stolsel wat normaliter in de extarctieholte zit verdwenen is. Dit wordt ook wel alveolitis of dry socket genoemd.

Ongeveer 1-2 dagen na het trekken begint dan voor de patient de pijn toe te nemen. Bij inspectie van de wond blijkt deze leeg te zijn en de wanden bedekt met een laagje pus.

Zeker in de onderkaak is de kans dat er voedselresten in de holte achterblijven vrij groot, dit bemoeilijkt de wondgenezing verder. Om dit te voorkomen is het mogelijk om gaasjes met jodoform en andere middelen in de holte te stoppen. Waarschijnlijk is bij jou dat gedaan, de vieze smaak wordt dan veroorzaakt door het ontsmettingsmiddel. Het meerdere malen daags uitspoelen van de holte met waterstof peroxyde 1,5% is ook een manier.

Het is helaas alleen mogelijk om de symptomen te bestrijden en niet om de ontsteking sneller te laten verdwijnen; het lichaam zal het zelf moeten genezen. Meestal duurt het 1-2 weken voordat de meeste klachten verdwenen zijn.

ik hoop dat het snel voorbij is!





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-21 22:17 ]
wo, 11/21/2001 - 22:14 Permalink