pijn na plaatsen noodkroon

Author:
Caroline
Posted:
vr, 04/12/2002 - 12:34
Ik heb een tijd geleden een wortelkanaalbehandeling gehad aan een kies. Omdat de kies te zwak was om te vullen, is er gisteren een noodkroon opgezet. Nu doet het tandvlees eromheen zeer. Aan de wangzijde is niets te zien, maar vooral achteraan (het is de achterste kies), dus rtichting kaak, is het tandvlees (weefsel?) helemaal opgezwollen. Uiteraard is mijn tandarts weer eens niet te bereiken. Is dit een ontsteking? Moet ik er mee naar de weekendtandarts? of kan ik gewoon afwachten en is het napijn? Er is behoorlijk in die mond gerommeld gisteren, maar ik ben nu dus gewoon bang. Wat moet ik doen? Afwachten of meteen naar de noodtandarts?
de digitale tandarts

Omdat wij in verband met onze bezetting niet precies kunnen aangeven hoe snel de vragen beantwoord worden, is het niet altijd verstandig om spoedeisende vragen te stellen.

Het is voor mij vanuit deze positie ook zeer moeilijk te beoordelen of een klacht met spoed moet worden gezien of dat er noggewacht kan worden.

Als na het prepareren ook afgedrukt is, wordt er een draadje rond het tandvlees aangebracht om ruimte maken voor de afdruk. Napijn aan je tandvlees is dan normaal, maar de zwelling kan ik niet goed beoordelen.

Mocht u het niet vertrouwen dan kunt u beter er toch een tandarts naar laten kijken.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-13 13:56 ]
vr, 04/12/2002 - 14:35 Permalink