Pijn na het verwijderen van zenuw

Author:
anoniempje2
Posted:
do, 08/29/2002 - 16:40
Hoi allemaal,

Jullie kennen me misschien nog van enkele weken geleden toen ik jullie vertelde over mijn rotte hoektanden. Nu, ondertussen heb ik de stap naar de tandarts gezet en wordt er druk verzorgd (meermaals per week een afspraak). Laatst kreeg ik echter last van tandpijn aan een zeer slechte tand (dubbele tand) onderaan achterin mijn mond (voorlaatste tand). Aangezien deze reeds zo hard is aangetast heeft de tandarts de zenuw eruit genomen. Dat gebeurde gisteren (na reeds vanaf maandag met pijn rond te hebben gelopen). Ondertussen zijn we een dagje verder en de pijn is daarnet weer toegeslagen. Het komt plots opzetten en na een uurtje is het niet meer uit te houden en is een pijnstiller noodzakelijk. Volgens de tandarts mag de pijn niet meer zo hevig zijn als voorheen, maar zonet bleek dat dus terug te zijn (ondanks ik sinds deze morgen 9 uur geen last meer heb gehad). Is het normaal dat een ontzenuwde tand nog pijn doet? Er zit momenteel een tijdelijke vulling in die ze na het weekend zal verwijderen om de tand volledig te verzorgen.

De pijn kan het best beschreven worden als volgt: in het beginstadium is het een knagende kleine pijn (kan niet echt bepalen aan welke tand). Zodra het erger wordt komt er een kloppend gevoel bijkijken en wordt duidelijk dat het om die ene tand gaat. Het trekt naar mijn nek en mijn hoofd, en ik heb zin in niets als ik die pijn heb.

Alvast bedankt
Moon

Hoi,

Ehm... je moet natuurlijk niet vergeten dat je een ingreep hebt gehad aan je mond. Bij mij is het altijd zo dat ik last van m9ijn mond heb, wanneer er wat aan gedaan is. Soms inderdaad erger als voordat er wat aan gedaan is. Mijn advies.. geef het wat rust, misschien knapt het op. Als je er na een paar dagen nog last van hebt, even belen!
Sterkte!
Groeten
do, 08/29/2002 - 19:29 Permalink