Pijn na eerste deel WKB

Author:
AMS88AMS
Posted:
wo, 07/31/2013 - 15:21
Hallo,

Enekel weken geleden heb ik een vulling in een kies (linksboven) laten zetten. De vulling was dusdanig diep dat er een zenuw geirriteerd is geraakt. Dit is uiteindelijk uitgelopen op een ontsteking, en dus is een wortelkanaalbehandeling nodig (was msischien sowieso al nodig, aangezien het gaatje in de tand er al enige tijd zat volgens de tandarts).

Afgelopen donderdag had ik een afspraak bij de tandarts omdat ik sinds een dag of 2 zenuwsteken kreeg met vloeistoffen en af en toe ook met eten. De tandarts heeft de zenuw in de tand weggevijld en een medicijn ingespoten. Daarna is de tand afgesloten met een noodvulling en nu heb ik a.s. vrijdag een wortelkanaalbehandeling (deel 2).

Nadat de verdoving van de vorige behandeling was uitgewerkt kreeg ik eerst last van een extreem pijnlijke tand (alleen bij druk, eten, kauwen), dat verdween na een dag of 3, de tandarts gaf aan dat dit kwam omdat de tand een klap had gehad en er mogelijk een blauwe plek onder zat. De tand zelf is nu minder gevoelig maar er heeft zich een zenuwpijn/kneuzing voorgedaan die zich over een deel van mijn wang uitstrekt. Het is geen extreme pijn, meer een hinderlijk aanwezig zeurend gevoel, als je op je wang bent gevallen of alsof er nog een verdoving zit die moet uitwerken. Eten of drinken gaat overigens prima.

Is dit nog het effect van deel 1 van de behandeling of is er sprake van een irriterende/zeurende ontsteking die een stuk dieper ligt dan alleen net onder de tand? En heeft een dergelijke irritatie nog effect opde behandeling? Ik kijk er op zich niet tegenop omdat ik begrijp dat het onder verdoving niet of nauwelijks merkbaar is, maar als er sprake is van een irritatie/grotere ontsteking kan de behandeling dan complexer (lees: pijnlijker..) worden?

Dank alvast..